Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΔΕΗ

Το Δ.Σ του ΠΡΟΜ/ΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ ΔΕΗ συνεχίζει την απαράδεκτη, προκλητική,  αντεργατική πρακτική των εκβιασμών κατά των εργαζόμενων του συνεταιρισμού για να δεχτούν τις μειώσεις των μισθών τους, απειλώντας ακόμη και με απολύσεις αυτούς που δεν δέχτηκαν να υπογράψουν  τις μειώσεις, καταργώντας επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις.
Οι κύριοι αυτοί του Δ.Σ δεν μπορούν να επικαλούνται τις οικονομικές δυσχέρειες του συνεταιρισμού γιατί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι, μαζί με όλους που έχουν περάσει από τα διοικητικά συμβούλια του συνεταιρισμού, που διαχειρίστηκαν και εξακολουθούν να διαχειρίζονται τον συνεταιρισμό σαν δερβέναγες στο δικό τους τσιφλίκι.
Επίσης δεν μπορούν να επικαλούνται την γενικότερη οικονομική κρίση,  γιατί σαν συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ –έχουν και αυτήν την ιδιότητα, στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα και μας έφεραν εδώ.

Θυμηδία και απέχθεια προκαλεί σε όλους τους εργαζόμενους αυτή η εργοδοτική σκληρότητα από αυτήν την συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΔΕΗ και παντού
Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» καλεί τα μέλη του Δ.Σ που δεν συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές να αντιδράσουν για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος,
Αυτοί που αποφασίζουν και εφαρμόζουν τέτοια μέτρα επικαλούμενοι οικονομικές δυσχέρειες, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να παραιτηθούν από το Δ.Σ και πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε συνδικαλιστική ιδιότητα έχουν.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και μέλη του συνεταιρισμού δεν θα αφήσουν να καταστραφεί ο συνεταιρισμός που με τον δικό τους κόπο έκτισαν και στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Γραφείο τύπου
Κοζάνη 1/3/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου