Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

για την πώληση του ΑΔΜΗΕ (Κοινή Δήλωση Ευγενίας Ουζουνίδου, Αθανάσιου Γερμανίδη και Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας)

Σε συνέχεια των ιδιωτικοποιήσεων βασικών κρατικών υποδομών, όπως των λιμανιών (ΟΛΠ), των εθνικών οδικών δικτύων, του δικτύου φυσικού αερίου (ΔΕΣΦΑ), της πώλησης του ΟΠΑΠ, της πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας,  του κλεισίματος της ΕΡΤ και δεκάδων σχολείων και νοσοκομείων, τρόικα και κυβέρνηση προχωρούν τώρα και στην ιδιωτικοποίηση-εκποίηση της ΔΕΗ, που είναι η πλέον στρατηγικής σημασίας επιχείρηση της χώρας, παραβιάζοντας ακόμα και τις προγραμματικές δεσμεύσεις (Ζάπειο 1,2,3) του κου Σαμαρά, ο οποίος είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι τα δίκτυα δεν πωλούνται!!
Βγάζουν στο σφυρί με απλά λόγια
-        Τη ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας.
-        Τη Στρατηγική Εθνική Υποδομή,  που αποτελεί Θεμέλιο για την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της Πατρίδας μας.
-        Τη Στρατηγική Εθνική Υποδομή, που είναι καθοριστική για την οικονομική και παραγωγική της ανάπτυξη, που εξασφαλίζει τον απρόσκοπτο εφοδιασμό κάθε παραγωγικής δραστηριότητας με ηλεκτρικό ρεύμα και επιδρά στην τελική τιμή κάθε προϊόντος και υπηρεσίας.
-        Τη Στρατηγική Εθνική Υποδομή, που χτίστηκε πριν από 60 χρόνια από τον ελληνικό λαό, για να διασφαλίζει την  ηλεκτροδότησή του, όρος για την κοινωνική του ευημερία και τη συμμετοχή του στα αγαθά του σύγχρονου πολιτισμού.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, πωλείται το 66% σε ιδιώτη επενδυτή και το υπόλοιπο 34% μένει  στο Ελληνικό δημόσιο, για να περάσει, ωστόσο,  απευθείας στο ΤΑΙΠΕΔ για ¨αξιοποίηση¨.
Αρπάζουν στην κυριολεξία από τη ΔΕΗ ένα τεράστιας αξιας πάγιο περιουσιακό στοιχείο, καταφέροντάς της  ένα ακόμα πλήγμα, προς πλήρη ικανοποίηση των ανταγωνιστών της – μεγαλοσυμφερόντων της διαπλοκής.
Πρόκειται για σχέδια που εφαρμόζουν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην ΕΕ και εντάσσονται σε μια πολιτική πλήρους υποτέλειας και εξυπηρέτησης μεγάλων ξένων και εγχώριων συμφερόντων, με την συγκυβέρνηση  Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ να είναι ο αντζέντης αυτών των συμφερόντων.
Αν υλοποιηθούν τα σχέδια αυτά, το μέλλον προοιωνίζεται ζοφερό.
Ο ιδιώτης στρατηγικός επενδυτής ένα μόνο στόχο θα έχει, τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Έτσι, αφενός θα επιδιώκει όλο και μεγαλύτερα τέλη χρήσης του Συστήματος και αφετέρου θα προσπαθήσει, αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο των μνημονίων, που καταλύει κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης, να επιβάλει τον εργασιακό μεσαίωνα, τις συνθήκες ζούγκλας που επικρατούν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι δε θα αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι, αλλά ως κόστος που πρέπει να ελαχιστοποιηθεί.
Ειδικά για την περιοχή μας, η πώληση του ΑΔΜΗΕ και η παραιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ  θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα.
Στα σπλάχνα της πάτησε η ανάπτυξη της χώρας και έδωσε στο όνομα αυτής της ανάπτυξης πάρα πολλά, με βαρύ το τίμημα  για το περιβάλλον της,  ενώ σήμερα ¨επιβραβεύεται¨  με την πρωτιά στην ανεργία!
Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι το σύνολο των ενεργειακών πόρων της χώρας, καθώς και το δίκτυο μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας είναι Εθνική Κληρονομιά, δεν είναι εμπορεύσιμο και μεταβιβάσιμο προϊόν. Ως εκ τούτου καμιά μεταβίβαση δεν αναγνωρίζουμε !
Το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλου του λαού!
Ήρθε η ώρα, ως πολιτικό προσωπικό της περιοχής, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το έγκλημα που συντελείται  σε βάρος της χώρας και της περιοχής μας.

Ήρθε η ώρα, εργαζόμενοι, πολίτες και κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας,  να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο αγώνα απέναντι στο ξεπούλημα και στο ¨μαύρο¨ που θα φέρει αυτό στην περιοχή μας. 

Αναδημοσίευση από: Kozani.tv το κλικ της ενημέρωσης, ειδήσεις από την Κοζάνη την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο...

1 σχόλιο: