Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Το Δ. Σ. του  ΣΕΕΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το απαράδεκτο γεγονός της άσκησης πειθαρχικής δίωξης κατά της Αιρετού του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας και Προέδρου του Συλλόγου Μολάων «Γιάννης Ρίτσος», Ελισάβετ Παπαδοπούλου.
Οι κατηγορίες για αναξιοπρεπή συμπεριφορά επειδή η συνάδελφος άσκησε το συνδικαλιστικό καθήκον της ενημέρωσης των συναδέλφων για τα δικαιώματά τους,  σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΔΟΕ και του Συλλόγου της, ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και έκφραση.
Η συνάδελφος Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ).
Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η δίωξή της έχει συνδικαλιστικό-πολιτικό και διοικητικό   χαρακτήρα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει την ίδια και να σταματήσει τη συνεπή αγωνιστική της δράση.
Η δίωξη της  επιχειρεί να τρομοκρατήσει συνολικά τους εκπαιδευτικούς, να επιβάλει  την υποταγή στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και πραγματοποιείται αμέσως μετά τις δημόσιες αποκαλύψεις από τη συνάδελφο τέτοιων αυθαιρεσιών. Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη κατά της συναδέλφου στην οποία δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Δηλώνουμε πως θα εναντιωθούμε σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και δημοκρατικής συνδικαλιστικής δράσης. 
            


                                                ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
     Ο Πρόεδρος                                                                Ο  Γ. Γραμματέας


Πρασσος Στέφανος                                                              Ασαλουμίδης Κων/νος





Πανελλαδική συγκέντρωση συμπαράστασης στη ΣΠΑΡΤΗ, την Παρασκευή 13/12

Η διεύθυνση Εκπαίδευσης Λακωνίας ασκεί δίωξη σε βάρος της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Παπαδοπούλου αιρετής του ΠΥΣΠΕ και πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας και την εγκαλεί mε βάση το "νέο" πειθαρχικό για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας».
Με γενικόλογες και αναχρονιστικές κατηγορίες αντιμετωπίζονται όσοι υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών όπως έκανε και η Ελισάβετ Παπαδοπούλου που αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ).
ΑΚΟΥΣΤΕ το ένθετο της alfavita.gr στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη "Η φυλή των φίλων" στον ρ/σ 105,5 στο κόκκινο για τη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου και τη βιομηχανία διώξεων στην εκπαίδευση


Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Παρεμβάσεις Π.Ε. "Η συνάδελφος Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί δεν φοβήθηκε. Στην εποχή της αποδιάρθρωσης του δημόσιου δωρεάν  σχολείου και της  μετατροπής του σε ναό της αγοράς (που δε χωρά μέσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα) αταλάντευτα υπερασπίζεται τα  δικαιώματα κάθε εκπαιδευτικού  και τη δημόσια παιδεία."
 
Η βιομηχανία των διώξεων που έχει στήσει το Υπουργείο Παιδείας προσθέτει στην εξίσωση την ποινικοποίηση και την συνδικαλιστική δράση της συναδέλφου τονίζοντας πως οι σύλλογοι και οι αιρετοί  θα μπορούν, στο εξής, να εκφέρουν άποψη  μόνο εάν αυτή συμφωνεί με αυτή της διοίκησης!            
 
Τα μέλη του Δ. Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας «Γιάννης Ρίτσος» αντιδρούν και καταγγέλλουν την δίωξη της προέδρου του Συλλόγου Ελισάβετ Παπαδοπούλου από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Νομού Λακωνίας.
 
Χαρακτηρίζουν τη δίωξη «απαράδεκτη, ασαφή και γενικόλογη» για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» και δηλώνουν πως σε κάθε περίπτωση  θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο και σύσσωμος ο κόσμος της εργασίας θα βρεθεί απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις.
 
 
65 ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου