Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΗ: Πουλάμε ρεύμα κάτω του κόστους λόγω ΡΑΕ

Κάθε νόμιμο τρόπο αντίδρασης στην απόφαση της ΡΑΕ για τη διαιτησία με την τιμή του ρεύματος στο Αλουμίνιο της Ελλάδος θα εξετάσει η ΔΕΗ, αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της επιχείρησης, με την οποία εκθέτει τις αντιρρήσεις της στην απόφαση αυτή, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν μία «διαιτητική απόφαση να την υποχρεώνει να πουλά ρεύμα με ζημία, κάτω του κόστους».

Ειδικότερα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, έπειτα από διαιτησία που διαρκεί από τον Οκτώβριο του 2012, όρισε στα 40,7 ευρώ τη μεγαβατώρα την τιμή για την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ στο Αλουμίνιο της Ελλάδος. Η ΔΕΗ αντέδρασε στην απόφαση αυτή και στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η πλειοψηφία του διαιτητικού δικαστηρίου επέλεξε να αγνοήσει τα επίσημα δημοσιευμένα και ελεγμένα στοιχεία της ΔΕΗ προκειμένου να υπολογίσει το κόστος της ενέργειας που πωλείται στο Αλουμίνιο της Ελλάδος και βασίστηκε -κατά τρόπο απολύτως αδικαιολόγητο, δυσεξήγητο και εσφαλμένο- σχεδόν αποκλειστικά στις εκτιμήσεις του Αλουμινίου για το κόστος της ΔΕΗ».
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η τιμή που επιδίκασε η ΡΑΕ «οδηγεί ουσιαστικά σε τιμή ανάλογη της σύμβασης με την Πεσινέ, η οποία είναι χαμηλότερη από αυτή για την οποία καταδικάσθηκε η χώρα το 2011 από την Ε.Ε. για κρατική ενίσχυση υπέρ του Αλουμινίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου