Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Π. ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ: “Δεν υπήρξε παραβίαση του κανονισμού επάνδρωσης εκσκαφέα”

Ανακοίνωση του Γενικού διευθυντή ορυχείων για την πειθαρχική δίωξη του Γραμματέα του συνδικάτου μας που δημοσιεύτηκε στον:e-ptolemeos.gr
Θα υπάρξει άμεση απάντηση  του Συνδικάτου.

Παρέμβαση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκηθεί από τη Διεύθυνση του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου σε εργαζόμενο (του Γραμματέα του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»), διότι αρνήθηκε να λειτουργήσει εκσκαφέα, χωρίς το απαιτούμενο από τους κανονισμούς ασφαλείας προσωπικό, κάνει ο Γενικός Διευθυντής Ορυχείων της ΔΕΗ ΑΕ, Παναγιώτης Νικολακάκος.
Υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε παραβίαση του κανονισμού επάνδρωσης του εκσκαφέα, παραδέχεται ωστόσο τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα ορυχεία.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Νικολακάκος αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δημοσιευθεί ανακοινώσεις σωματείων και σχόλια για τον πειθαρχικό έλεγχο, που ασκήθηκε από τη Διεύθυνση του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου σε εργαζόμενο (γραμματέα σωματείου), ο οποίος αρνήθηκε να λειτουργήσει εκσκαφέα, επικαλούμενος παραβίαση του κανονισμού επάνδρωσής του, παραβίαση που σε καμία περίπτωση δεν συνέβη.
Είναι γνωστό ότι στα Ορυχεία υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Για τον λόγο αυτό η Γενική Διεύθυνση Ορυχείων καταβάλλει προσπάθειες, ασκώντας πιέσεις με τεκμηριωμένα στοιχεία προς όλες τις κατευθύνσεις, για την αντιμετώπιση του
προβλήματος.
Παρ’ όλα αυτά η Διεύθυνση του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, όπως συμβαίνει και σε όλα τα Ορυχεία της ΔΕΗ, τηρεί απαρέγκλιτα τον, εγκεκριμένο από το Υπουργείο, κανονισμό για την ασφαλή λειτουργία του εξοπλισμού. Ο κανονισμός είναι γνωστός σε όλο το προσωπικό.
Τέλος θα θέλαμε, απαντώντας στους κακόβουλους σχολιασμούς, να τονίσουμε ότι ο
Διευθυντής του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου έχει μακρά εμπειρία στη λειτουργία των
Ορυχείων, εργάζεται στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας επί πάρα πολλά χρόνια και έχει φέρει επιτυχή αποτελέσματα, με ιστορικά υψηλά παραγωγής λιγνίτη, σε όλα τα Ορυχεία όπου διετέλεσε Διευθυντής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου