Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Παρασκευή 6/9/2013  ώρα 18.00 μμ  όλοι στην Κ. Πλατεία της Κοζάνης 

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» συμμετείχε στη σύσκεψη πρωτοβάθμιων συνδικάτων που έγινε στην Κοζάνη την Τετάρτη 21/8/2013 με πρωτοβουλία των Συνδικάτων εργαζομένων στους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας.
Θεωρούμε αξιόλογη αυτή την πρωτοβουλία αφού μπορεί να οργανώσει σε έναν οριζόντιο συντονισμό τα πρωτοβάθμια συνδικάτα της περιοχής, μακριά από την απραξία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των παραρτημάτων τους, να δημιουργηθεί ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα με δημοκρατική λειτουργία που θα βασίζεται στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συνδικάτων και να ανοίξει πραγματικά καινούργιους αγωνιστικούς δρόμους στην περιοχή σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όπου εντείνεται και βαθαίνει η επίθεση στην εργατική τάξη και στο λαό της χώρας μας.
Το Συνδικάτο μας στη σύσκεψη αυτή έκανε μια συνολική πολιτική και οργανωτική πρόταση για να έχει αποτέλεσμα αλλά και μέλλον αυτή η πρωτοβουλία, για να μην υπερισχύσουν προσπάθειες εκφυλισμού η καπελώματος της Συλλογικής αυτής προσπάθειας.


Η πρότασή μας:
ü  Να δημιουργηθεί Συντονιστικό όργανο των πρωτοβάθμιων Συνδικάτων της περιοχής στον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα αλλά και μεμονωμένοι εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι.
ü  Ο Συντονισμός να λειτουργεί αντιπροσωπευτικά- δημοκρατικά και να είναι ανοιχτός σε μελλοντικές διευρύνσεις που σίγουρα θα υπάρξουν.
ü  Να βασίζεται σε ένα ελάχιστο κοινό διεκδικητικό πλαίσιο που θα συμφωνηθεί μέσα από δημοκρατικό και ειλικρινή διάλογο των φορέων και επιβάλλεται να ξεφεύγει από συντεχνιακά αλλά και μαξιμαλιστικά αιτήματα βρίσκοντας την κλωστή που θα ενώσει σε κοινή δράση  όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της περιοχής.
Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:
ü Καμιά απόλυση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
ü Όχι στην απαξίωση και διάλυση υγείας και παιδείας
ü Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ
ü Να διώξουμε Κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ

Όλοι στη διαδήλωση
‘Όλοι στον αγώνα
 Κοζάνη 26/8/2013
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου