Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως ταξικό συνδικάτο που πολλές φορές στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε για τις θέσεις και τη στάση της, εκφράζει τη Συμπαράσταση και Αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ.
   Έναν αγώνα που σκοπό και στόχο έχει το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να ζει αξιοπρεπώς.
   Χαρακτηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας δίκαιο γιατί δεν αφορά στη διατήρηση προνομίων αλλά το να μπορούν με το ύψος του μισθού τους να ζουν αξιοπρεπώς.
   Χρυσοπληρωμένοι παπαγάλοι του συστήματος, σεβόμενοι τους συνανθρώπους μας που είναι άνεργοι εξαιτίας του συστήματος, που εσείς στηρίζετε, σας λέμε ότι η εργασία είναι δικαίωμα (και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένο) και όχι δώρο και πρέπει να αμείβεται τόσο ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον κάθε εργαζόμενο να ζει αξιοπρεπώς.
   Το μέτρο σύγκρισης δεν μπορεί να είναι η μιζέρια και η ανεργία που έχετε ρίξει 1.500.000 συνανθρώπους μας. Το μέτρο σύγκρισης πρέπει να είναι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
   Σε όλους όσοι με περίσσιο θράσος κάνουν λόγο για διατήρηση προνομίων και κεκτημένων ενώ είναι οι ίδιοι που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες € καταθέσεις και αμέτρητα ακίνητα,
   σε όλους όσοι μιλάνε για υψηλόμισθους ενώ οι ίδιοι παίρνουν δεκάδες χιλιάδες € μισθό μηνιαίως τους λέμε ότι το μέτρο σύγκρισης των μισθών των εργαζομένων -που και αυτοί έχουν ψυχή- δεν μπορεί να είναι (και δεν θα το δεχτούμε) το «δώρο» του ότι ,τουλάχιστον, εμείς έχουμε δουλειά.
Οι εργαζόμενοι ποτέ δεν ζητήσαμε πλούτη και παλάτια.
Ποτέ δεν επιδιώξαμε τη χλιδή.
Εκείνο που ζητούμε είναι να ζούμε ως άνθρωποι.
   Όσο και αν προσπαθούν οι «πρόθυμοι» δεν θα καταφέρουν να μας διαιρέσουν από τους συνανθρώπους μας που είναι άνεργοι αλλά και από τους άλλους εργαζομένους.
   Δεν θα μας διαιρέσετε γιατί ποτέ δεν παλέψαμε και δεν αγωνιστήκαμε μόνον για τον εαυτό μας.
   Στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας, το βασικό ζήτημα είναι οι άνεργοι συνάνθρωποί μας και αμέσως μετά οι αξιοπρεπείς μισθοί για όλους.
   Λεφτά υπάρχουν
   Τα έχουν οι «μεγαλο – καρχαρίες» και οι «αυλικοί» τους….
   Τα έχουν όσοι είναι στη λίστα που κρύβατε στα συρτάρια σας και κυρίως στις χιλιάδες άλλες που υπάρχουν με τους έχοντες και κατέχοντες που τα απόκτησαν σε βάρος του λαού.
ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ !
ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΨΑΜΕ ΜΑΖΙ !
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ
ΥΓ. Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Αλληλεγγύη που εκφράζει ο καθένας δεν προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στον αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, για μια ακόμα φορά καλούμε τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ να κάνει το αυτονόητο, να συντονίσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων με μια και μόνο στόχευση:
Το τσάκισμα αυτών των βάρβαρων – αντεργατικών πολιτικών που μπορεί να γίνει μόνον με καλά οργανωμένο , σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου