Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Αναρτήθηκε από e-KOZANH το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

19 Γενάρη 2013
 Πτολεμαΐδα 

Μετά από πολλή συζήτηση και δύο προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις, έλαβε προχθές, 19 Γενάρη στο εργατικό κέντρο Πτολεμαΐδας, χώρα η Ιδρυτική Συνέλευση της Εργατικής Λαϊκής Κίνησης Πτολεμαΐδας, (με διακριτό υπότιτλο) ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ. 
Αρκετές δεκάδες εργατών, εργαζόμενοι κι απλήρωτοι, άνεργοι, υπό μετανάστευση νέοι, αγρότες, φτωχοί και συνταξιούχοι, συζητήσαμε έντονα και με έκδηλη την αγωνία και την αγανάκτηση για τη ζοφερή πραγματικότητα που μας ετοίμασαν, η δωσίλογη κυβέρνηση και οι εργοδότες, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα - ΕΕ - ΔΝΤ. Τέλος, συγκροτήθηκε και η (αιρετή - ανακλητή) Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης και ορίστηκε η πρώτη συνάντησή της, όπου θα συζητηθούν οι πρώτες παρεμβάσεις - εξορμήσεις.
Δυόμιση  χρόνια υπό καθεστώς μνημονίου, η ζωή μας έχει γίνει αβίωτη από τις απολύσεις και την ανεργία, από την κατακρεούργηση των μισθών και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, από το φόβο ενός ζοφερού παρόντος και μέλλοντος που μας καταπίνει καθημερινά. Ξέρουμε καλά πλέον ότι δε ζούμε σε συνηθισμένη εποχή. Έχουν γεμίσει τα πρωτοσέλιδα από φωτογραφίες παιδιών που λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα, κι ανθρώπων που βάζουν τέλος στη ζωή τους από απόγνωση.
Έχουμε βιώσει στο πετσί μας τα τελευταία 3 χρόνια για λογαριασμό ποιανού δουλεύουν τα μνημόνια. Μας λένε «να σώσουμε την Ελλάδα» και όλα τα δις των δανείων πηγαίνουν στους -ξένους και ντόπιους- τραπεζίτες και οδηγούν το λαό στα χρέη, την ανεργία, την εξαθλίωση, την ξενιτιά.
Μας φοβερίζουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός ευρωζώνης, ΕΕ και ευρώ. Θα τους πιστέψουμε; Θέλουν να επιβάλλουν το ραγιαδισμό, να καταργήσουν κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος, συλλογικότητας και διεκδίκησης. Ρημάζουν τις ζωές μας αφήνοντας μόνο τράπεζες, κατασχέσεις, εφορίες, δικαστήρια και ΜΑΤ! Θα το ανεχτούμε; 
Είναι καιρός να επιλέξουμε, να πράξουμε, να επιβάλλουμε. Μόνο αν εμείς, οι οργανωμένοι εργάτες και υπάλληλοι, ο κόσμος της δουλειάς, ανατρέψουμε την επίθεση του κεφαλαίου μπορούμε να αποφασίζουμε για τις ίδιες μας τις ζωές, μπορεί η κοινωνία να βαδίσει έναν άλλον δρόμο.

Καλούμε όλους όσους συνθλίβονται από τα μέτρα, εργαζόμενους, ελευθεροεπαγγελματίες κι ανέργους, νέους και συνταξιούχους, όσο είναι καιρός, να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο συλλογικής απάντησης, αντίστασης και ανατροπής!

Όπλα μας ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη! 
Στη συμμετοχή η έμπνευση! 
Στην αλληλεγγύη και το συλλογικό αγώνα η δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου