Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Την πέμπτη στη συγκέντρωση των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο υπουργείο άμυνας  το κράτος και η επαίσχυντη κυβέρνηση των τραπεζιτών ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, Χτύπησε άγρια  τους εργαζόμενους που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα  να ζουν με αξιοπρέπεια αυτοί και η οικογένειες τους!

Με το ποιο βάρβαρο τρόπο επιτεθήκαν στον (εχθρό λαό ) εκτός από τις δυνάμεις καταστολής οι υπουργοί, κυβερνητικοί και όχι μόνο βουλευτές και ακολούθησαν οι γνωστοί παπαραλόγοι δημοσιογράφοι.

100 εργαζόμενοι απʼ αυτούς που διαδήλωναν στο Υπουργείο Άμυνας, συνελήφθηκαν κι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου κι εκεί οι προστάτες των μεγάλων αφεντικών, τα ΜΑΤ, ανέλαβαν το χτύπημα εκατοντάδων διαδηλωτών που βρέθηκαν απʼ έξω για να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή των συναδέλφων τους.

Είναι πια απολύτως φανερό ότι η επίθεση κράτους, εργοδοτών, ντόπιων και ξένων τοκογλύφων και με την χρησιμοποίηση φασιστών ως φόβητρο, απέναντι σε κάθε εργατικό δικαίωμα και διεκδίκηση κλιμακώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους. Όταν η λαϊκή οργή βρίσκει αγωνιστική διέξοδο, όταν ο λαός επιδιώκει όχι απλώς να διαμαρτυρηθεί αλλά και να νικήσει, τότε κράτος και παρακράτος των φασιστών και της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά για τη βίαιη καταστολή του.

Δε θα το επιτρέψουμε! Το συνδικάτο “Εργατική Αλληλεγγύη" καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, συνταξιούχο, να πάρει την υπόθεση της υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας του λαού στα χέρια του, να προστατεύσει το δικαίωμα στη διεκδίκηση και στον αγώνα, να υπερασπίσει το δικαίωμα να παλεύουμε και να νικάμε. Δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δε θα υποταχτούμε στα σχέδια της ιεράς συμμαχίας, κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου. Απέναντι στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και την κοινωνική καταστροφή που μας οδηγούν τα μνημόνια, αντιτάσσουμε ταξικούς αποφασιστικούς και μαχητικούς εργατικούς αγώνες ανατροπής.

Τα μέλη του Συνδικάτου μας και όλοι οι εργαζόμενοι στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στηρίζουμε τα δίκαια  αιτήματά τους και το δικαίωμά τους να τα διεκδικούν με όποιο τρόπο αυτοί κρίνουν πιο αποτελεσματικό.

Τους πάει πολύ να μιλούν για «κατάλυση της Δημοκρατίας» αυτοί που διέλυσαν και ξεπούλησαν τη χώρα, αυτοί που έστειλαν ενάμιση εκατομμύριο εργαζόμενους στην ανεργία και την απόγνωση, αυτοί που είναι οι ηθικοί αυτουργοί χιλιάδων αυτοκτονιών!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

 Κοζάνη 7/10/2012

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου