Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Να διώξουμε κυβέρνηση και τρόικα!

·       Συμπαράσταση και Ταξική Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους από την κατάληψη της πληροφορικής 
· Μας βρίσκει σύμφωνους η απόφαση του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες και συνδικάτα 

Το Δ.Σ του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων των μελών του και των εργαζομένων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στους 11 συναδέλφους που δικάζονται σήμερα για την κατάληψη στην πληροφορική της ΔΕΗ. Οι συνάδελφοι κατηγορούνται γιατί μαζί με άλλους έκαναν κατάληψη στην πληροφορική εμποδίζοντας την έκδοση λογαριασμών με τα άδικα χαράτσια που η κυβέρνηση επέβαλε και ανέθεσε στη ΔΕΗ τον ρόλο του φοροεισπράκτορα!  Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει η ΔΕΗ τεράστια ποσά γιατί οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και τα οικονομικά αδύναμα στρώματα του λαού δεν πλήρωσαν μαζί με το χαράτσι και τους λογαριασμούς του ρεύματος! Οι συνάδελφοι δικαιώθηκαν στην ουσία από το ΣτΕ αλλά και από την ίδια την κυβέρνηση που αποφάσισε να αναθέσει στην εφορία την είσπραξη των χαρατσιών.


Η απόφαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για απεργία διαρκείας σε οριζόντια συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια συνδικάτα βρίσκει σύμφωνους τα μέλη του Συνδικάτου μας και τους περισσότερους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο γιατί:

  1. Είναι ο μοναδικός τρόπος να ξεπεράσουμε την τακτική της προδοτικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ η οποία δεν έχει σκοπό να κοντραριστεί στην ουσία με την κυβέρνηση και την τρόικα γι αυτό και εξαγγέλλει πάντα μια 24ωρη τουφεκιά την ημέρα ψήφισης όλων αυτών των εξοντωτικών μέτρων!
  2. Ο οριζόντιος συντονισμός αγωνιστικών ομοσπονδιών μπορεί να δημιουργήσει έναν σοβαρό αγωνιστικό πόλο, μέσα από δημοκρατικές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να εμπνεύσει τους εργαζόμενους και να ανατρέψει τα μέτρα κι αυτή τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της Τρόικας!
  3. Ο αγώνας πρέπει να είναι πολύπλευρος γι αυτό συμφωνούμε με την πρόταση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου για καταλήψεις υπουργείων και άλλων δημόσιων κτιρίων και υποδομών!
  4. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ πρέπει να είναι καχύποπτοι σε διασπαστικές φωνές που ακούγονται από «συνδικάτα» της περιοχής για μη συμμετοχή σους αγώνες γιατί δήθεν δεν αφοράν τα μέτρα τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και «θα χάσουμε τζάμπα μεροκάματα» κλπ. Αυτά όλα είναι «εκ του πονηρού» και καθοδηγούνται από κυβερνητικούς κύκλους που αντιλαμβάνονται ότι θα έρθουν σε δεινή θέση αν πετύχει ο αγωνιστικός συντονισμός δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων!

Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους αυτούς τους αγώνες για να ανατραπεί αυτή η άθλια πολιτική, να φύγουν κυβέρνηση και τρόικα, να σταματήσουμε να πληρώνουμε το εξοντωτικό χρέος στους τοκογλύφους δανειστές, να σταματήσουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να γλυτώσει ο κόσμος της εργασίας από τη φτώχεια, την πείνα και την ανεργία!
Αυτή η πολιτική, αυτά τα μέτρα (που δεν θα είναι φυσικά και τα τελευταία) τους μόνους που δεν αγγίζουν είναι οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι! Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους και το λαό είναι να μην περάσουν!!!!!!! Έχουμε όλοι και συλλογική και ατομική ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας, στη νέα γενιά, στους χιλιάδες αγωνιστές που έχυσαν το αίμα τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε χρέος απέναντι στην  ιστορία!!!



Όλοι στον αγώνα!
Όλοι στις απεργίες-στις διαδηλώσεις-στις καταλήψεις 




Κοζάνη 4/10/2012

Το γραφείο τύπου


    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου