Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ε΄ ΕΛΜΕ - Θ Όλοι στην πανεργατική 24ωρη απεργία Τετάρτη 26. 9

Όλοι στους δρόμους, στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις Πανεκπαιδευτική προσυγκέντρωση - 9.30 π.μ. - Καμάρα

Καμιά συζήτηση με κυβέρνηση και εργοδότες για να
μεθοδευτεί ο σφαγιασμός των εργαζομένων. Κανένας
“κοινωνικός διάλογος”. Να μην περάσουν τα βάρβαρα
μέτρα
Η γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ ενάντια στους εργαζόμενους, στις εργατικές οικογένειες, στα λαϊκά στρώματα οξύνεται και εντείνεται. Ήδη βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση του νέου ληστρικού πακέτου μέτρων που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση, τους εργαζόμενους στο δημόσιο σε μαζικές απολύσεις, τους  δημόσιους κοινωφελείς οργανισμούς στο ξεπούλημα,  τη χώρα στο δουλοπρεπές τρίτο μνημόνιο! Η κυβέρνηση των τριών ( ΝΔ –ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ)  παίρνει συνεχώς μέτρα για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, η σωτηρία του τραπεζικού συστήματος, των δανειστών – “σωτήρων” μας και του ευρώ, ώστε να βγει το κεφάλαιο αλώβητο από την κρίση.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουν την επίθεση στη δωρεάν παιδεία και στον εκπαιδευτικό με αιχμή την αξιολόγηση της χειραγώγησης και την προετοιμασία των απολύσεων, τον οικονομικό στραγγαλισμό και τις συγχωνεύσεις των σχολείων, το στοίβαγμα των μαθητών στα τμήματα, την εντατικοποίηση και τον εξεταστικό μαραθώνιο που ακυρώνει και κόβει το δρόμο της νεολαίας προς τη γνώση.

Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση αποδείχθηκε μια απάτη, γιατί η διαχείριση της κρίσης δεν μπορεί να γίνει σε όφελος των εργαζομένων με κυβερνήσεις που λειτουργούν σε όφελος του τραπεζικού συστήματος και των μονοπωλιακών συμφερόντων. Σήμερα η κλιμάκωση της δράσης των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας είναι η μόνη απάντηση. Καμιά νομιμοποίηση αυτής της αυταρχικής αντιλαϊκής πολιτικής. Καμιά συζήτηση με κυβέρνηση και εργοδότες για να μεθοδευτεί ο σφαγιασμός των εργαζομένων. Κανένας “κοινωνικός διάλογος”. Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Διεκδικούμε τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους σε ρήξη με την ευρωζώνη και την Ε.Ε. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια.

Σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα πολύμορφο, μαχητικό σχέδιο δράσης των εργαζομένων σε κάθε χώρο, με βάθος και προοπτική, γύρω από το οποίο θα συνενωθούν δυνάμεις σε ένα πανεργατικό – παλλαϊκό κοινωνικοπολιτικό ρεύμα σύγκρουσης και ανατροπής των πολιτικών της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα αυτού του σχεδίου είναι η επιτυχία της κήρυξης της 24ωρης  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 26 Σεπτέμβρη για να μην περάσουν τα σφαγιαστικά μέτρα. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους εκπαιδευτικούς να συγκροτήσουν παντού επιτροπές αγώνα και να συμβάλλουμε από κοινού στη μαζική υποστήριξη της απεργίας και τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Συγκροτούμε επιτροπή αγώνα της ΕΛΜΕ που θα συμβάλλει με ενημερώσεις, διακίνηση απεργιακού υλικού, κ.α. στην επιτυχία της απεργίας. Καλούμε τους συναδέλφους μαζικά να συμμετέχουν την Τετάρτη 26. 9. στις διαδηλώσεις και στην προσυγκέντρωση των εκπαιδευτικών σωματείων και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων στην Καμάρα, στις 9.30 π.μ. Καλούμε ταυτόχρονα όλα τα σωματεία να συμβάλλουν για την οργάνωση ενιαίας πορείας όλων των εργαζόμενων.

Καλούμε τους συναδέλφους σε νέα Γ. Σ. την  Πέμπτης 27.9., στις 7.30, στο 1ο Γ Σταυρούπολης με θέμα : εκτιμήσεις για απεργία και  εξελίξεις, για να αποφασίσουμε ένα πολύμορφο αποφασιστικό αγώνα για τις  επόμενες μέρες, ο οποίος θα περιλαμβάνει  απεργίες, καταλήψεις δημόσιων χώρων, Διευθύνσεων και σχολείων, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις για όλο το διάστημα που θα συζητούνται και θα ψηφίζονται τα μέτρα στη βουλή.  Καλούμε τις ομοσπονδίες μας να προχωρήσουν σε αγωνιστικό συντονισμό με όλα  τα σωματεία. 
                                                  
 Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!
                                Μόνο με τη δύναμη του οργανωμένου λαού και του κινήματος,
                             με τη δύναμη του μαχητικού και αποφασιστικού αγώνα διαρκείας
                   για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης –ΕΕ–ΔΝΤ μπορούμε να νικήσουμε!
                                    Με αποφασιστικό πρώτο βήμα τη συμμετοχή στην απεργία
                                                                                                
Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης
20.9.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου