Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των απεργών Χαλυβουργών!

  • Καταδικάζουμε τη φασίζουζα Κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που ενεργεί με εντολές της εργοδοσίας και των βιομηχάνων

  • Εκφράζουμε την ταξική, αγωνιστική μας Αλληλεγγύη στους ηρωικούς απεργούς της Χαλυβουργίας

  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας να πάρουν μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους απεργούς!
Οι πολιτικοί απατεώνες, οι δωσίλογοι, οι πολιτικοί
υπάλληλοι του Μάνεση και των άλλων βιομηχάνων βρήκαν
στο πρόσωπο δέκα απεργοσπαστών  να υποστηρίξουν το
«ιερό δικαίωμα στην εργασία»...
Το χτύπημα, με ΜΑΤ κι όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, των απεργών της Χαλυβουργίας που συνεχίζουν να απεργούν και να αγωνίζονται επί εννέα συνεχόμενους μήνες, πραγματοποίησε χθες η Μαύρη Κυβέρνηση της Τρόικας, των Βιομηχάνων και της εργοδοσίας!

Την ώρα που Ο Μάνεσης απειλούσε με κλείσιμο του εργοστασίου και η κυβέρνηση δήθεν «αναζητούσε λύση για άρση του αδιεξόδου» την ίδια ώρα, η ίδια κυβέρνηση ετοίμαζε «πολεμική επιχείρηση» για να σπάσει την περιφρούρηση του εργοστασίου και να προστατέψει «το δικαίωμα στην εργασία» δέκα απεργοσπαστών σε σύνολο 380 εργαζόμενων που όλο αυτό το διάστημα, έδωσαν τη ζωή τους για να προστατέψουν το μεροκάματο, την αξιοπρέπεια, την ίδια τους την εργασία τους και να επιστρέψουν οι απολυμένοι στις δουλειές τους!

Τι κοροϊδία!  Ο Σαμαράς έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να προστατέψουν το «ιερό δικαίωμα στην εργασία»! Οι πολιτικοί απατεώνες, οι δωσίλογοι, οι πολιτικοί υπάλληλοι του Μάνεση και των άλλων βιομηχάνων βρήκαν στο πρόσωπο δέκα απεργοσπαστών  να υποστηρίξουν το «ιερό δικαίωμα στην εργασία» (στην τελευταία Γενική Συνέλευση 165 εργαζόμενοι, άρα 97% ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας και 5 κατά, δηλαδή το 3%)! Μόνο αυτό το 3% είχε δικαίωμα στην εργασία!
Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Άδωνις, ο Κεδίκογλου και τα άλλα βαμπίρ της εργοδοσίας «έχυσαν μαύρο δάκρυ» για το «ιερό δικαίωμα» των απεργοσπαστών στην εργασία!
  • Αυτοί που δεν είπαν κουβέντα τόσο καιρό για τις 100 και πλέον απολύσεις που έκανε ο Μάνεσης!
  • Αυτοί που χωρίς ίχνος ντροπής έβγαλαν ακόμα ένα εκατομμύριο εργαζόμενους τα τελευταία τρία χρόνια στην ανεργία (αυτοί δεν είχαν «ιερό δικαίωμα στην εργασία»;)
  • Αυτοί που παρακολουθούν, χωρίς να τους καίγεται καρφί, εκατοντάδες, χιλιάδες πολίτες να αυτοκτονούν το τελευταίο διάστημα γιατί βρίσκονται στην ανεργία, στο δρόμο, στην οικονομική απόγνωση!
Ως εδώ! Έρχονται και οι δικές τους μέρες! Να καλέσουν το Μάνεση και τους άλλους βιομήχανους να δούμε με τρόπο θα προστατέψουν το «ιερό τους δικαίωμα» να ανεβούν και να αποδράσουν με ελικόπτερο!

Τα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» και οι άλλοι εργαζόμενοι, στους Σταθμούς και στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην περιοχή μας, εκφράζουμε τη συναδελφική,  ταξική αγωνιστική μας Αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους στη Χαλυβουργία!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχή μας να πάρουν μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που γίνονται και θα γίνουν για τη στήριξη των απεργών Χαλυβουργών!
Συμμετέχουμε κατ’ αρχήν στα συλλαλητήρια που  διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις κεντρικές πλατείες της Κοζάνης και της Πτολεμαίδας τη Δευτέρα 23/7 και ώρα 8.00μμ!

Πόλεμο στον πόλεμο κυβέρνησης και βιομηχάνων

Η ταξική αλληλεγγύη το όπλο των εργαζομένων

Κοζάνη 21/7/2012

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου