Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τετάρτη 7/12/2011


 

Εμείς οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι απολυμένοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 7 του Δεκέμβρη 2011  στην Εργατική Λαϊκή Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης διαπιστώνουμε πως:

Η παρατεταμένη βαθιά δομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος παροξύνεται και όλα τα δεδομένα δείχνουν πως αυτό θα συνεχιστεί. Ειδικά για τη χώρα μας βρισκόμαστε στο δεύτερο χρόνο μιας ανελέητης επίθεσης στα εισοδήματα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων. Εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται μια καταστροφική πολιτική που είχε σαν αποτέλεσμα την τρομαχτική αύξηση της ανεργίας, της φτώχιας, της εξαθλίωσης, την κατεδάφιση και των ελάχιστων κοινωνικών κατακτήσεων, στην υγεία, την παιδεία και γενικά σε ότι είχε απομείνει από το λεγόμενο «κράτος κοινωνικής πρόνοιας».

Με την απειλή της χρεοκοπίας της χώρας,  οδηγούν σε καταστροφική χρεοκοπία την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τα μικρομεσαία στρώματα.  Η ανελέητη φορολεηλασία μισθωτών και συνταξιούχων με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, η μείωση του αφορολόγητου  από τα 12.000€ στα 5.000€, η τρομαχτική αύξηση της ανεργίας, οι απολύσεις στο δημόσιο, έχουν σαν συνέπεια να φτάνει σε απίστευτα ύψη η μαύρη και ελαστική εργασία στην περιοχή μας και στον ήδη μεγάλο αριθμό εξαθλιωμένων και των νεόπτωχων να προστίθενται όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα.

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και με την ψήφο στήριξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Μπακογιάννη, συνεχίζει την άγρια βαθιά ταξική, αντεργατική πολιτική. Είναι αυτή που εφαρμόζει τον άδικο ταξικά νόμο, «χαράτσι» για τα ακίνητα και απειλεί να βυθίσει στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες κόβοντας το ηλεκτρικό ρεύμα αν δεν το πληρώσουν.

Όλα αυτά δεν είναι απλά μια προσπάθεια να μας τρομοκρατήσουν και να μας εκβιάσουν. Είναι ένας άγριος, αδίσταχτος και βάρβαρος ταξικός πόλεμος που έχει εξαπολύσει η άρχουσα αστική τάξη και το κεφάλαιο της χώρας μας με τη συνδρομή της ΕΕ και του ΔΝΤ. Έχουν κατακρεουργήσει το εργατικό εισόδημα καταργώντας καταχτήσεις γενεών της εργατικής τάξης και συνεχίζουν αδίσταχτοι στοχεύοντας στη διάσωση των ζωτικών συμφερόντων τους.

Με την πολιτική αυτή χαρίζονται δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, μελετούν και εφαρμόζουν νέες φοροαπαλλαγές στους πλουτοκράτες, κάνουν πως δεν μπορούν να χτυπήσουν το μεγάλο κεφάλαιο που φοροδιαφεύγει  και κλέβει τις εισφορές των εργαζομένων για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για όλα αυτά δηλώνουμε, πως για τη δική μας ζωή, για το μέλλον των παιδιών μας, όλοι εμείς σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και της νεολαίας αποφασίσαμε πως:

  1. Η πολιτική ανυπακοή και η άρνηση πληρωμής στα χαράτσια είναι πράξη στοιχειώδους αλληλεγγύης για κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια που πλήττεται βάναυσα από τη βάρβαρη ταξική πολιτική των μνημονίων. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να οργανωθούμε και να οργανώσουμε την αντίστασή μας στη φορολεηλασία και τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

  2. Κανένας μόνος του. Κανένα σπίτι δίχως ρεύμα, νερό και βασικά κοινωνικά αγαθά. Απαντάμε με μαζική απειθαρχία, με την αποτροπή στις διακοπές και επανασυνδέσεις όπου έγινε διακοπή. Δεν πρέπει να αισθανόμαστε ντροπή, φόβο και τρομοκρατημένα τα θύματα της πιο άγριας λεηλασίας που έχει εξαπολυθεί ποτέ στα εισοδήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των μικρομεσαίων στρωμάτων. Ντροπή και φόβο πρέπει να αισθάνονται και να αισθανθούν η άρχουσα αστική τάξη και το κεφάλαιο της χώρας μας που βυθίζουν στην κόλαση τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ.

  3. Απαιτούμε να καταργηθούν τα χαράτσια. Δεν χρωστάμε! Δεν πουλάμε! Δεν πληρώνουμε!

  4. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους απολυμένους, τους άνεργους, τη νεολαία σ’ ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου του αστικού μπλοκ εξουσίας, της ΕΕ και του Ευρώ, χωρίς συντεχνιασμούς, με ξεκάθαρους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς στόχους, να δυναμώσουν το ταξικό μέτωπο πάλης. Στο μαύρο μέτωπο της άρχουσας αστικής τάξης και του κεφαλαίου δεν χωράει άλλη απάντηση: Κοινή δράση των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, με τις ταξικές τους οργανώσεις, πέρα και ενάντια στην υπονομευτική για τους αγώνες τους πολιτική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ σε συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που αποτελούν τμήμα του μαύρου μετώπου.


 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! 

 

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου