Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΔΡΑΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (σε ακροστιχίδα)

της Παρθένας Τσοκτουρίδου

Δικαίωση των εργαζομένων του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου και της «Εργατικής Αλληλεγγύης».

Ροή αιτημάτων του Συνδικάτου για την απόσυρση των αντεργατικών – εφιαλτικών για την εργατική τάξη μέτρων για το ασφαλιστικό και φορολογικό.

Αρση των δικαστικών διώξεων του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, μία από τις πάλες και τις απαιτήσεις του Συνδικάτου εργαζομένων.

Συμμετοχή στους αγώνες των Ταξικών Συνδικάτων με στάση εργασίας και απεργία.

Η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα των εργαζομένων αναγκαία όσο ποτέ την Πρωτομαγιά του 2010 με αντεπίθεση των δυνάμεων της εργασίας είναι το σύνθημα του Συνδικάτου.

Εγγραφή της «Εργατικής Αλληλεγγύης» στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Ρέουν ειδικά αιτήματα στο Πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου, ένα εκ των οποίων είναι η ίση αμοιβή στην εργασία.

Για ενέργεια αποκλειστικά δημόσια και ενιαία, έξω από τις δεσμεύσεις της ΕΕ, με απαλλοτρίωση της μεγάλης ελληνικής και ξένης ατομικής ιδιοκτησίας στον κλάδο, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, στην κατεύθυνση της πλήρους κοινωνικοποίησης,  είναι μία από τις πάλες του Συνδικάτου.

Αλληλεγγύη στους απεργούς ναυτεργάτες και δήλωση της αγωνιστικής συμπαράστασης του Συνδικάτου εργαζομένων στους λιμενεργάτες.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» με επιστολή προς τους αρμόδιους της ΔΕΗ και της πολιτείας ανοίγει το ζήτημα της ένταξης του νοσηλευτικού προσωπικού που απασχολείται στα ορυχεία στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων όπου είναι ενταγμένοι όλοι οι νοσηλευτές του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Ισχυρή νευροτοξίνη ο υδράργυρος, ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά και τα έμβρυα, ένα από τα θέματα του Συνδικάτου για ανακύκλωση των λαμπτήρων φθορισμού.

Καταγγελία του Συνδικάτου και κατηγορηματικά αντίθετο με οποιαδήποτε περικοπή στους εργαζόμενους αντιπαλεύει με όλα τα μέσα για να μη περάσει η απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ορυχείων.

Η «Εργατική Αλληλεγγύη» συμμετέχει ενεργά στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.

Συμπαράσταση του Συνδικάτου εργαζομένων στους αγωνιζόμενους αγρότες με αγώνα μαχητικό, ενωτικό, μέχρι την εκπλήρωση όλων των αιτημάτων τους.

Αγώνας για ένταξη των νοσηλευτών των ορυχείων στα Β.Α.Ε.

Λειτουργία των Πολυιατρείων Πτολ/δας απαιτεί το Συνδικάτο εργαζομένων και σπάσιμο της διαπλοκής με τα συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.

Ληστρικά μέτρα εναντίον των εργαζομένων με φοροεπιδρομές και περικοπές να παρθούν πίσω, είναι η απαίτηση του Συνδικάτου εργαζομένων, με συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της 5ης Μαρτίου 2010.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την εφαρμογή των μέτρων και κανόνων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων είναι απαίτηση του Συνδικάτου.

Λιμάνια δημόσια κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο είναι ένα από τα αιτήματα του Συνδικάτου.

Ενάντια στο πάγωμα των προσλήψεων αγωνίζεται το Συνδικάτο εργαζομένων απαιτώντας νέες προσλήψεις και προτείνοντας κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας κι όλων των αντεργατικών μέτρων.

Γενναία αύξηση των κοινωνικών δαπανών, ειδικότερα σε ότι αφορά την Υγεία και Παιδεία, ένα από τα αιτήματα του Συνδικάτου στις απεργίες και διαδηλώσεις.

Για την πλήρη διεύρυνση του ατυχήματος στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης και την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων κρατικών φορέων το Συνδικάτο απαιτεί τον πλήρη καταλογισμό των ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο.

Υγιής ανταγωνισμός δεν υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει, υπερασπίζεται το Συνδικάτο, λέγοντας πως οι δυνάμεις εργασίας έχουν χρέος να το αντιληφθούν.

Η κατάργηση του δουλεμπορίου και των εργολαβιών είναι μία από τις απαιτήσεις του Συνδικάτου.

Στα ΒΑΕ να ενταχθούν οι Χορηγητές Υλικών των Ορυχείων του ΛΚΔΜ είναι αίτημα του Συνδικάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου