Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΔΕΗ: Μελετά ευέλικτο καθεστώς εργασίας


ΑΠΟ ΤΟ www.imerisia.gr

Σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που οδηγούν σε χαμηλότερες αποδοχές και πιο ευέλικτο καθεστώς εργασίας προχωρεί η ΔΕΗ ενόψει της τρίτης μετοχοποίησης, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, με στόχο τον περιορισμό του μεριδίου του Δημοσίου στο 34% από 51% σήμερα.Σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που οδηγούν σε χαμηλότερες αποδοχές και πιο ευέλικτο καθεστώς εργασίας προχωρεί η ΔΕΗ ενόψει της τρίτης μετοχοποίησης, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, με στόχο τον περιορισμό του μεριδίου του Δημοσίου στο 34% από 51% σήμερα.Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει ήδη αναθέσει σε τρεις εταιρείες συμβούλων την εκπόνηση τεσσάρων μελετών για τις εργασιακές σχέσεις, την αναδιοργάνωση του ομίλου της ΔΕΗ και την οργανωτική διάθρωση και στελέχωση των νέων θυγατρικών, που δημιουργούνται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς και του ενεργειακού νομοσχεδίου, που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος μετά το Πάσχα. Οι μελέτες πρέπει να παραδοθούν ως το τέλος Ιουνίου.
Η Κantor έχει αναλάβει τη μελέτη για τις εργασιακές σχέσεις, η PriceWaterhouseCoopers τη μελέτη για την αναδιοργάνωση του ομίλου ΔΕΗ και για τα οργανογράμματα των ΔΕΗ Μεταφορά και ΔΕΗ Διανομή, καθώς και τη μελέτη για τη νέα οργάνωση της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου και τέλος η ΑΤ Kearney θα εξετάσει τους τρόπους διαμόρφωσης των οργανωτικών κλιμακίων και τη στελέχωση του νέου σχήματος, καθώς σήμερα το 10% και περισσότερο των εργαζομένων στη ΔΕΗ έχουν διευθυντικές θέσεις. Η περικοπή του μισθολογικού κόστους και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις αποτελούν το κρίσιμο στοίχημα της μελέτης της Kantor, με στόχο τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν οι μεταβλητές αποδοχές (υπερωρίες κ.λπ.) και τα 37 επιδόματα που λαμβάνουν οι διάφορες κατηγορίες των περίπου 22.000 εργαζομένων.
Αποδοχές
Οι αποδοχές των υπαλλήλων στη ΔΕΗ έχουν ήδη μειωθεί από 10% ως 50% και έχουν εξοικονομηθεί πάνω από 200 εκατ. ευρώ, μετά τα μέτρα της κυβέρνησης το 2010, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας Αρθούρου Ζερβού.
Τα οργανογράμματα της ΔΕΗ Μεταφοράς και της ΔΕΗ Διανομής, ή εξετάζονται μαζί με τη συνολική αναδιοργάνωση από την PriceWaterHouseCoopers. Στη ΔΕΗ Μεταφορά θα μεταφερθούν 1.200 εργαζόμενοι από τη σημερινή γενική διεύθυνση Μεταφοράς και 140 άτομα από τις επιτελικές υπηρεσίες, ενώ στη ΔΕΗ Διανομή θα περάσουν οι 7.150 εργαζόμενοι που απασχολούνται σήμερα στη γενική διεύθυνση διανομής συν τα 500-700 άτομα από τις επιτελικές υπηρεσίες. Η στελέχωση των νέων υπηρεσιών θα γίνει με εσωτερικούς διαγωνισμούς από μηδενική βάση.


Αναρτήθηκε από ΔΕΗ-REPORTER στις Δευτέρα, Απρίλιος 18, 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου