Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Aναταράζομαι και φρίττω!

(Του Γιάννη Κοσμίδη)

Όταν οι εκπαιδευτικοί δια του συνδικαλιστικού τους οργάνου βγάζουν ανακοίνωση που μεταξύ άλλων λέει πως οι μειώσεις μισθών και το ενιαίο μισθολόγιο τους οδηγούν στην παραπαιδεία. Μάλλον αρκετοί απ’ αυτούς από τούδε δεν θα πρέπει να ονομάζονται παιδαγωγοί αλλά παρα-παιδαγωγοί.

-Όταν οι συνδικάλες μάχονται ‘δήθεν’ για το καλό του πολίτη αλλά στις κόκκινες γραμμές τους δεν περιλαμβάνουν κανένα όρο που να αφορά στους πολίτες αλλά στους μισθούς και στις μετατάξεις τους.

-Όταν συνδικάλες βγάζουν ανακοινώσεις για κρατικές επιχειρήσεις ωσάν να είναι μαγαζί τους (βλέπε: δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε).
-Όταν διάφορες οργανώσεις που ‘προασπίζουν’ τον πολίτη παρεμποδίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση που επέλεξε αυτός ο καημένος ο πολίτης, να κάνει το έργο της.
-Που όλοι μα όλοι θεωρούν τους Έλληνες υπνωτισμένους γιατί δεν εξεγείρονται και καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν πως άπαντες συνειδητοποίησαν ότι με το μοντέλο του άκρατου ευδαιμονισμού δεν πήγαινε άλλο.
-Που η δημαγωγία και ο λαϊκισμός βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλής.
-Που είδα τους βουλευτές όλων των κομμάτων να συντάσσονται εις μιαν φωνή για να προασπιστούν το….. δικηγορικό επάγγελμα και το κεκτημένα του.
-Που ενώ οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί δείχνουν κατανόηση και υπομονή, προσδοκώντας ζούμε την επανάσταση της νομενκλατούρας στην νέο-Ελλάδα μας.
-Που είμαστε ένας τόσο εύκολα χειραγωγούμενος λαός από την τηλεόραση (δείγμα έλλειψης παιδείας). Πέρυσι επικρατούσε η συνωμοσιολογία για το εμβόλιο και φέτος πληρώνουμε ακριβά την ευκολοπιστία μας.
-Τα σημάδια για την έλλειψη κουλτούρας από μέρους μας είναι απλά και βρίσκονται στον δρόμο. Φοράμε το κράνος αλλά δεν το δένουμε στο λαιμό, άρα το φοράμε για να μη λάβουμε κλήση για την ζωή μας δεν μας νοιάζει. Εμείς φοράμε ζώνη ασφαλείας και περικυκλωνόμαστε από αερόσακους αλλά το παιδί μας το έχουμε όρθιο στο πίσω κάθισμα για να ‘χαζεύει’ και να μη μας ‘ζαλίζει’ .

Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξος, με κόπο και απώλειες θα περάσει αυτός ο κάβος. Θα βγούμε δυνατότεροι και ποιοτικότεροι, αλλιώς αλίμονο μας.

24/02/2011 09:04|www.kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου