Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο τύπου του ΣΕΠ/ΔΕΗ για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ και στην ενέργεια.Αθήνα , 28/1/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ διάλυση της Ενιαίας Δημόσιας ΔΕΗ και η τριχοτόμησή της σε τρεις ανεξάρτητες ανώνυμες εταιρείες, προχωρά κατ’ εντολή της τρόικας και της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας του «έκτακτου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ».

Οι συνέπειες της απελευθέρωσης-ιδιωτικοποίησης χτυπούν τον ελληνικό λαό με μεγάλες αυξήσεις και κατάργηση του κλιμακωτού τιμολογίου. Γίνονται ακόμα πιο βαριές για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που βλέπουν να πετιούνται στα αζήτητα δεκαετίες σκληρής δουλειάς, να υποθηκεύεται το μέλλον της εργασίας και της ζωής τους.

Η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. αφού παρέδωσε τις δραστηριότητες Μεταφοράς και Διανομής στις εταιρείες «ΔΕΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» και «ΡΟΔΟΣ Α.Ε.», ετοιμάζεται τώρα να προχωρήσει στη διάλυση όλων των Κεντρικών-Υποστηρικτικών Μονάδων και στη μετακίνηση του 44% του προσωπικού τους προς τις ανεξάρτητες «θυγατρικές» Μεταφοράς και Διανομής. Αυτό μεταφράζεται σε 850 συναδέλφους διαφόρων ειδικοτήτων. Για τους συναδέλφους, που εργάζονται σε Μεταφορά και Διανομή, προφανώς η διοίκηση θεωρεί τη μετακίνησή τους δεδομένη…

Την ίδια στιγμή, ξένα μονοπώλια και ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα ερίζουν για τα μετοχικά ποσοστά τους στις νέες εταιρείες, για ποιες μονάδες θα κλείσουν, ποιες θα πωληθούν, θα «ανταλλαγούν», κ.ο.κ. Δημοσιοποιούν με θράσος στον τύπο τις επιθυμίες τους για μονάδες, ορυχεία και φιλέτα δικτύου. Απαιτούν με περισσή αναίδεια να τους παραδοθεί η περιουσία του ελληνικού λαού!!

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, όλοι εμείς βιώνουμε την αγωνία και την ανασφάλεια για το αύριο.  Σε κάθε χώρο δουλειάς, οι εκπρόσωποι της διοίκησης μας «καθησυχάζουν» ότι οι ανατροπές κι η χειροτέρευση αφορούν τους… διπλανούς συναδέλφους. Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ θεωρεί ότι μας αρκεί να γνωρίζουμε ότι «νύχτα – μέρα Δουλεύει για την απόλυτη διασφάλιση των εργαζομένων»! Όμως…

  • Σύμφωνα με τις αποφάσεις Δ.Σ./ΔΕΗ Α.Ε. στις 7/12 και 21/12/10, το προσωπικό των Μονάδων της ΓΔ/Μεταφοράς, Διανομής, Διαχείρισης Νησιών, θα ενταχθούν στις κατά 100% θυγατρικές εταιρείες της ΔΕΗ «ΔΕΗ ΤΗΛ/ΝΙΕΣ & ΔΕΗ ΡΟΔΟΣ Α.Ε.», ενώ σε προσχέδιο νόμου για την εναρμόνιση με την Οδηγία 72/09, αναφέρεται η «εισφορά» του προσωπικού από τις παραπάνω Γ.Δ/νσεις στις εταιρείες ΔΕΣΜΗΕ-ΑΔΕΣΜΗΕ και ΑΔΔΗΕ. Τελικά σε ποιες «θυγατρικές» θα μετακινηθεί το προσωπικό;

  • Επειδή κανένας μας δεν γνωρίζει ποιοι όροι εργασίας και ποιες ΣΣΕ θα εφαρμοστούν στις «θυγατρικές», αλλά όλοι γνωρίζουμε τους κυβερνητικούς νόμους για ΟΣΕ και Συγκοινωνίες, που επιβάλλουν «αλλαγή ΚΚΠ και διαπραγμάτευση νέων ΣΣΕ από μηδενική βάση, λόγω αλλαγής επωνυμίας της εταιρείας» κι ότι έρχεται νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ το Μάρτη…  • Επειδή κανένας μας δεν γνωρίζει ποιες και πόσες δραστηριότητες θα παραμείνουν στη «Μητρική», αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι σχεδόν οι μισές Μονάδες Παραγωγής είναι σβηστές, ότι πολλά Ορυχεία σχεδιάζεται να κλείσουν, ότι Ε.Ε. κι ιδιώτες απαιτούν την πώληση Μονάδων και την παράδοση σε «ανεξάρτητο» διαχειριστή των Υδροηλεκτρικών, ότι διοίκηση ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ «παλεύουν για ανταλλαγή μονάδων ή ισχύος 900 MW για 35(!!) έτη»…  • Επειδή κανένας μας δεν γνωρίζει πού, σε ποια θέση εργασίας κι αν θα απασχοληθούν στις «θυγατρικές» οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν, παρά τις διαβεβαιώσεις, αλλά επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι οι «μετακινηθέντες» της Ολυμπιακής είναι στο Ταμείο Ανεργίας και οι «μεταταγέντες» του ΟΣΕ θεωρούνται παντού «πλεονάζοντες»…

  • Επειδή όλοι γνωρίζουμε όχι μόνο ότι θα απαγορεύεται στη «Μητρική ΔΕΗ» να πουλά οποιαδήποτε υπηρεσία στην εταιρεία Μεταφοράς και πιθανόν και στη Διανομή, αλλά και να λένε μεταξύ τους καλημέρα οι μέχρι σήμερα συνάδελφοι, για να μην «πλήττονται τα συμφέροντα της απελευθέρωσης και του ελεύθερου ανταγωνισμού»…


Ζητάμε να έχουμε αποφασιστικό λόγο για τη δουλειά και τη ζωή μας.

Ο ΣΕΠ/ΔΕΗ θεωρεί πρωταρχικό δικαίωμα των εργαζομένων να γνωρίζουν, να συμμετέχουν, να έχουν λόγο, διεκδίκηση και βέτο για όλα αυτά που τους αφορούν. Θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, για να ακουστούν τα προβλήματα όλων των συναδέλφων και να ασκηθεί πίεση προς κάθε κατεύθυνση. Γι’ αυτό κι έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή 14.1.2011 πρόγραμμα περιοδειών ενημέρωσης στους χώρους δουλειάς σε όλο το λεκανοπέδιο.

Ο ΣΕΠ/ΔΕΗ καλεί τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ν’ αναλάβει τον πραγματικό της ρόλο και όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε συντονισμό και κοινή δράση. Καλεί όλους τους συναδέλφους στη ΔΕΗ σε επαγρύπνηση, ανεξάρτητα από κατηγορία και ειδικότητα, για κοινό αγώνα. Όλοι βιώνουμε τις ίδιες αγωνίες. Όλοι μαζί να συντονίσουμε τη δράση μας.

Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε:

  • Να μην προχωρήσει η διάσπαση και η διάλυση της ΔΕΗ και η δημιουργία ανεξάρτητων εταιρειών.

  • Να μην ξεπουληθεί η Δημόσια Περιουσία. Καμία πώληση, «παραχώρηση», «ανταλλαγή» ισχύος, μονάδων, δικτύων. Να αναπτυχθούν νέες μονάδες εξολοκλήρου από τη ΔΕΗ. Να αξιοποιηθούν από τη ΔΕΗ τα ανέπαφα λιγνιτικά κοιτάσματα, να δοθεί αξιοπρεπής δουλειά και μέλλον σε ολόκληρες περιοχές.

  • Να μην «μετακινηθεί» κανένας συνάδελφος. Να κατοχυρωθούν τώρα με νέα ΣΣΕ και δια νόμου τα εργασιακά δικαιώματα που έχουμε κερδίσει με την πολύχρονη δουλειά και τους αγώνες μας.

  • Να ενημερωθεί πλατιά ο ελληνικός λαός για τις συνέπειες από τη διάλυση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, της μεγαλύτερης επιχείρησης του ελληνικού λαού.


Το Δ.Σ. του ΣΕΠ/ΔΕΗ είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των μελών του και κάθε συναδέλφου για ενημέρωση και συντονισμό δράσεων.

ΛΕΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου