Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη στη Διοικούσα - Πανό στο δημαρχείο!













ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ - Καθημερινή εφημερίδα Νομού Κοζάνης 

Συντάχθηκε απο τον/την Παναγιώτης Πλιάτσιος
Παρασκευή, 11 Φεβρουάριος 2011 17:24
Με κατάληψη στο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία και τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα διαρκέσει και για τις επόμενες ημέρες, συνέχισαν χθες, Παρασκευή, τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, καθώς και στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Αρχικά, μέσα από πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης, οι φοιτητές προχώρησαν σε ολιγόλεπτη, συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο της πόλης, απλώνοντας ένα τεράστιο πανό με τα συνθήματά τους, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, επιδίδοντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης. Οι φοιτητές δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συγχώνευσης με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και αυτός είναι ο λόγος που παράλληλα ζητούν και την πααραίτηση του προέδρου της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Γιάννη Μανωλόπουλου. Επίσης, θέτουν επιτακτικά και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους με κορυφαίο το κτιριακό και επιμένουν στις κινητοποιήσεις, καθώς τελούν υπό κατάληψη και τα δυο τμήματα του Πανεπιστημίου. Το κείμενο που επέδωσαν χθες οι εκπρόσωποι των φοιτητών στο δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα έχει ως εξής: 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Ως σύλλογοι φοιτητών των Πολυτεχνικών Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών (Τ.Μ.Μ.) και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Τ.Μ.Π.Τ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Μανωλόπουλος είναι πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και είναι διορισμένος από το Υπουργείο Παιδείας.

Σε ανοιχτή διαβούλευση για το Πλαίσιο Νόμου, όπου ήταν παρόντες οι φοιτητές και οι καθηγητές των τμημάτων μας, ο κ. Μανωλόπουλος έθεσε ως μονόδρομο τη συγχώνευση των τμημάτων μας με τα ΤΕΙ, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνει το τμήμα. Καθηγητές και φοιτητές αντέδρασαν έντονα και δήλωσαν κάθετα την αντίθεση τους σε οποιαδήποτε συγχώνευση με μη Πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ο κ. Μανωλόπουλος συνεχίζει να υποστηρίζει την πρόταση του, χωρίς να θέλει να αντιληφθεί τις διαφωνίες και τις αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής δεν θέλει να εκπροσωπήσει και να στηρίξει τα δικαιώματα του Πανεπιστημίου μας λειτουργώντας, όπως έχουμε καταλάβει όλοι, φοιτητές, καθηγητές και γονείς, κάτω από σκοπιμότητες. Επίσης, αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα του Πανεπιστημίου μας με πρωτόγνωρη απάθεια. Η στάση του έχει εξοργίσει καθηγητές, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό και γονείς.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω ζητάμε την παραίτηση του κ. Μανωλόπουλου, προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και διορισμένου δημόσιου υπαλλήλου από το Υπουργείο Παιδείας.

Ως φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας βιώνουμε μία πραγματικότητα η οποία απέχει πολύ απ' αυτό που έχουμε φανταστεί ως πανεπιστήμιο...

Με εκτίμηση,

Οι φοιτητικοί σύλλογοι

Μηχανολόγων Μηχανικών και

Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου