Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Φοβούνται το κίνημα άρνησης πληρωμής διοδίων!

Του Γκούμα Βασίλη, λογιστή-φοροτεχνικού

Μετά τις εκπτώσεις στα goodys προσκομίζοντας αποδείξεις διοδίων και το μοίρασμα εφημερίδων από τους υπαλλήλους των διοδίων ( δεν τα έχω μαζί τους γιατί εκτελούν εντολές άνωθεν), βλέπουμε και αυτό: βάση της ΠΟΛ 1202/27.12.2010, ''στους φορολογουμένους (ιδιώτες - συνδρομητές) που κάνουν χρήση τηλεδιοδίων για τις ετήσιες δαπάνες διοδίων που πραγματοποιούν, η αρμόδια για την εκμετάλλευση των διοδίων εταιρεία μπορεί να χορηγεί τη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ» που αναφέρεται στην παράγραφο 3 του παρόντος. Τη βεβαίωση αυτή οι φορολογούμενοι θα τη συμπεριλάβουν στις λοιπές αποδείξεις δαπανών αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών για την κάλυψη του αφορολογήτου ποσού της φορολογικής κλίμακας.''

Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί αυτή η ΠΟΛ ανακοινώνεται τώρα; η απάντηση είναι μια: φοβούνται γιατί το κίνημα άρνησης πληρωμής διοδίων γιγαντώνεται συνεχώς, χάνουν πολλά χρήματα και έτσι προσπαθούν  με οποιοδήποτε τρόπο να πείσουν και να πιέσουν τους πολίτες να πληρώνουν διόδια. Eδώ όμως θα πρέπει να επισημάνω κάποια πράγματα. 1) Μη νομίζετε πως τους έπιασε ο πόνος για την φοροαπαλλαγή των πολιτών, το έχουν αποδείξει άλλωστε με όλα αυτά  τα αντικοινωνικά μέτρα που παίρνουν (μειώσεις μισθών, αυξήσεις φπα κ.α).

2) Τα διόδια, εκτός από τα τρία κρατικά (Πολυμύλου, Μαλγάρων και Ακτίου)

είναι  ιδιωτικά, άρα ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούνται με αυτή την ΠΟΛ; και εδώ η απάντηση είναι μια: των μεγαλοεργολάβων και των πολυεθνικών που εκμεταλλεύονται τα διόδια.

Η ηγεσία αυτού του τόπου ξεφτιλίζεται καθημερινά κάνοντας πλάτες και σιγοντάροντας ιδιώτες μεγαλοεργολάβους και πολυεθνικές εταιρίες που θησαυρίζουν στις πλάτες του Ελληνικού λαού και οι πολιτικοί αποδεικνύουν ή ότι κάτι αρπάζουν και αυτοί από το όλο αλισβερίσι ή ότι είναι υπόδουλοι και ραγιάδες.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΩΡΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ


ΚΟΖΑΝΗ 04/01/2011

Γκούμας Βασίλης, λογιστής-φοροτεχνικός,

μέλος επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στα διόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου