Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ο κύκλος του "βιασμού"

Του Διαμαντή Θ. Βαχτσιαβάνου

¨Είναι αυτονόητο ότι μία ιδιωτική εταιρεία δεν λειτουργεί για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά για να αυξάνει τα κέρδη της και προσπαθώντας να κάνει πράξη τους σκοπούς της, βλάπτει το λαό. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι μία ιδιωτική εταιρεία είναι κάτι το καλό. Υποστηρίζουν ότι ο δημόσιος τομέας είναι αναποτελεσματικός και διεφθαρμένος, κάτι που είναι αλήθεια. Είναι μήπως ο ιδιωτικός τομέας καλύτερος; Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχουν αποδείξεις¨ - ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ-

Ο σκιτσογράφος Μαραγκός ( ΕΘΝΟΣ 5/12/2010), ¨ντύνει¨ δούρειο ίππο τον Γ. Παναγόπουλο  της Γ.Σ. (Ε)Ε, που προσπαθεί να εμβολίσει το κάστρο των ΣΣΕ, ανεμίζοντας με το ¨δανεικό¨ χέρι του ΣΕΒ την σημαία, ¨δεν τα βρήκα με τον ΣΕΒ!¨

Ο Γ. Ιωάννου πάλι (ΠΟΝΤΙΚΙ 2/12/2010), ¨ζωγραφίζει¨ την σημερινή Ελλάδα με τον Γ.Α.Π. να απορεί, ¨πως γίνεται και οι βιομήχανοι του ΣΕΒ, εδώ και 20 χρόνια ζητούν τα ίδια που μας ζητάει σήμερα η Τρόικα;¨

Ισορροπία τρόμου και γύρω το γαϊτανάκι της κατεδάφισης των ΣΣΕ, τις περικοπές των αποδοχών, την ύφεση να βαθαίνει, τα μικρομεσαία λουκέτα να πληθαίνουν, την ανεργία στο κόκκινο και η ιστορία να αναστοχάζεται αν η σύγχρονη κοινωνία γυρνάει σε εποχές φεουδαρχίας!

Τα σύγχρονα προβλήματα κατανομής πλούτου πνίγουν την καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι μουδιασμένοι, όπως μετά από μετεγχειρητική νάρκωση, περιμένουν την επόμενη φαρμακερή από τους Όλι Ρεν και Στρός Κάν!

Το χρηματιστικό κεφάλαιο μέσω ΔΝΤ θέλει σταθερό νόμισμα, χαμηλούς μισθούς, μεγαλύτερα κέρδη και τον έλεγχο της αγοράς εργασίας μέσω της αυξανόμενης ανεργίας. Θέλει και κυβερνήσεις που να εκτελούν τις εντολές τους, όπως και συνδικάτα που να μεταφέρουν τον ¨ρυθμό¨ που εκείνοι επιλέγουν, στην εργατική βάση.

Κάπως έτσι πρέπει να λειτουργούσε το  ¨σύστημα¨ κωπηλατών στις ρωμαϊκές γαλέρες. Ο ναύαρχος (ΔΝΤ τώρα) έδινε εντολές, ο ¨απελεύθερος¨ σκλάβος (κυβερνήτης τώρα) μετέφερε  τις εντολές στους αλυσοδεμένους κωπηλάτες (εργατική τάξη). Όταν οι κωπηλάτες βρισκόταν σε φάση ανυπακοής, οι ¨ενδιάμεσοι¨ έπαιζαν τον ρόλο του ¨ησυχαστή¨ (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σήμερα)!

Ένα φλάς-μπάκ μας δείχνει πως αμείβονται οι σύγχρονοι  ¨ησυχαστές¨ και τις θέσεις που κατέχουν μετά την  ¨κοπιώδη¨ διαδρομή τους μέσα από τις εργατικές πορείες.

Ό Χρ. Πρωτόπαπας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο Γ. Κούτσουκος Υφ.αγροτικής ανάπτυξης, ο Γ. Κουτρομάνης αναπληρωτής Υπ. Εργασίας, ο Δ. Κουσελάς Υφ. Οικονομικών.

Όλοι αυτοί ξήλωναν πεζοδρόμια για την πιο ήπια αλλαγή με άλλες κυβερνήσεις, τώρα είναι τα εξαπτέρυγα που οδηγούν σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, σε πιο σκληρά μέτρα, σε επιμήκυνση της ξένης κατοχής και το μόνο που τους σώζει είναι … η ανοχή της κοινωνίας!

Για την ¨ανοχή¨ της κοινωνίας εκπαιδεύονται ήδη κυβερνητικά στελέχη, επιλεγμένοι δημοσιογράφοι, επιχειρηματικά και τραπεζικά στελέχη για χειρισμό των εξελίξεων και όλοι αυτοί να μετρούν τις αντοχές των ¨ασθενών¨ πριν την οικονομική  και κοινωνική ασφυξία!

Καμία καλή λέξη για τους ανθρώπους και η αγωνία τους είναι πώς να περάσουν τις επώδυνες αλλαγές, μηδενίζοντας την κοινωνική αντίδραση.

Η ¨εξωθεσμική εντολή¨ της κυβέρνησης είναι να περάσει όλο το ¨μαύρο πακέτο¨, να πετύχει το στοίχημα των αποκρατικοποιήσεων και η κοινωνικοποίηση χρημάτων υπέρ των εχόντων.

Η άμεση απόδοση στηρίζεται στα ¨φιλέτα¨ ΔΕΗ-ΟΠΑΠ-ΕΛΠΕ κλπ. ΠΤΩΧΕΥΣΗ Ή ΑΠΟΔΟΧΗ άνευ όρων είναι το επικοινωνιακό τους όπλο και ενώ στην Ιρλανδία τους πήραν με τις πέτρες, εδώ φαίνεται πως το φροντιστήριο αποδίδει και οι ίδιοι οι τροικανοί να απορούν με την τόση ¨ησυχία¨!

Πόσο συνυπεύθυνοι γι΄ αυτά να είναι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και πόσο κατώτεροι των περιστάσεων; Να πίστεψαν άραγε ποτέ πως η δημοκρατία είναι πιο σημαντική από τις αγοράς και πως δεν υπάρχουν μόνον οι αριθμοί της τρόικας , αλλά και άνθρωπο που βιώνουν την κρίση;

Οι μή έχοντες, στο ένταλμα μείωσης των μισθών τους, έχουν να δείξουν πως οι μέσες ετήσιες αποδοχές ανά απασχολούμενο στην Ελλάδα είναι 28.548€ τον χρόνο, έναντι 39.562€ κατά μέσο όρο στην Ευρωζώνη και 33.718€ στην Ε.Ε. των ¨27¨ (ΕΘΝΟΣ 5/12/2010).

ΟΤΑΝ διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις, μειώνεται η φορολογία των επιχειρήσεως, αυξάνονται  οι έμμεσοι φόροι και ο ΦΠΑ!

ΟΤΑΝ οδηγούμαστε σε άρση μονιμότητας με αναθεώρηση του συντάγματος, καταργούνται οργανικές θέσεις και ολόκληρο το Δημόσιο ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

ΟΤΑΝ ιδιωτικοποιούνται παιδεία-υγεία-ασφάλιση-μεταφορές!

ΟΤΑΝ ξαναγυρίζουμε στου Όθωνα τα χρόνια με πισωγύρισμα των βαυαρών, πρέπει να δούμε αν το πρόβλημα ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!

Να αποδείξουν τα συνδικάτα ότι τα σύγχρονα προβλήματα κατανομής πλούτου δημιουργούνται από τις αδικίες του ¨συστήματος¨, όταν αυτό αφαιρεί από τους ¨μη κατέχοντες¨ προς όφελος των ¨εχόντων¨.

Να αποδείξουν πως το ¨σύστημα¨ ξέρει να αποπροσανατολίζει, σχεδιάζοντας να αφαιρέσει κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα ως προς τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου, τις μυστικές συζητήσεις για την υφαλοκρηπίδα, την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους ως προς τα εγχώρια πετρέλαια – Φ.Α., μεταλλεύματα και την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Να αποδείξουν τα συνδικάτα πως οι ¨δυνάμεις των αγορών¨ φωνάζουν για μικρό κράτος, ενώ οι ίδιες είναι κρατικοδίαιτες, ζουν με κρατικές επιδοτήσεις, ενώ τα κέρδη είναι ιδιωτικά !

Να τοποθετηθούν καθαρά τα συνδικάτα πάνω στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας και να απαιτήσουν ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ !

Να βγει η κουρτίνα, ξεσκεπάζοντας τους εργολάβους που ορέγονται τα ¨φιλέτα¨ της ΔΕΗ (ΑΗΣ – Υδροηλεκτρικά), για ¨τρελά κέρδη¨ στους ιδιώτες εργολάβους !

Να ξεκαθαρίσουν τα συνδικάτα αν θα παίξουν τον ρόλο των ¨εχόντων¨: ¨απαίτηση για λύτρα¨, με την επιβολή καθεστώτος αποικιοκρατίας υπέρ των τραπεζιτών !

Διαμαντής Θ. Βαχτσιαβάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου