Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας

Κοζάνη 20/12/2010






Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας

Την τελευταία εβδομάδα, στην Κερατέα το κράτος δείχνει το πιο κατασταλτικό του πρόσωπο απέναντι στους κατοίκους που αντιδρούν στα σχέδια δημιουργίας άλλης μιας χωματερής στην Αττική, για να προστατεύσουν την περιοχή τους από τις αρπακτικές διαθέσεις των εργολάβων και την πολιτική ανευθυνότητα των κυβερνόντων. Δακρυγόνα, αντλίες νερού, ακόμα και πλαστικές σφαίρες επιστρατεύτηκαν για να κάμψουν τις δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματισμούς και συλλήψεις.

Η κυβέρνηση δείχνει και σε αυτήν την περίπτωση λυσσαλέα άρνηση να αφουγκραστεί τη δίκαιη αγανάκτηση και επιτίθεται με ορμή σε όσους αντιστέκονται στα αδηφάγα σχέδια εναντίον των εργαζόμενων και της κοινωνίας συνολικά. Η κρίση είναι η ευκαιρία για να νομιμοποιηθεί η επιβολή «κράτους έκτακτης ανάγκης» και να χτυπηθεί άγρια οποιοσδήποτε αγώνας. Φυσικά, όλη η φιλολογία περί «κοντόφθαλμων πρακτικών» των κατοίκων που αντιδρούν γιατί «δεν θέλουν τα σκουπίδια στην πόρτα τους αλλά στην πόρτα του γείτονα» και οι εξαγγελίες για δημιουργία χώρου ταφής υπολειμμάτων επεξεργασίας κι όχι χωματερής είναι παραπλανητικές και ψευδείς αφού στην εποχή του Μνημονίου και της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει ούτε η ελάχιστη μέριμνα για τρόπους διαχείρισης των αποβλήτων που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και διαφυλάσσουν το φυσικό περιβάλλον.

Την Πέμπτη, 16/12, ξημερώματα, συνελήφθησαν επτά άτομα, ένα εκ των οποίων ανήλικο, στα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Ενεργοποιήθηκε μάλιστα και ο περίφημος κουκουλονόμος. Τα κασκόλ για το κρύο για ακόμη μια φορά γίνανε ποινικό αδίκημα. Σήμερα Δευτέρα 20 Δεκέμβρη οι 7 περάσανε από εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι αποφάσισαν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες με περιοριστικά μέτρα και την υποχρέωση να εμφανίζονται από την 1η έως την 5η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Τα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη», οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι του Ν. Κοζάνης που ζουν χρόνια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις στην υγεία τους στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας για καθαρό περιβάλλον και αξιοπρέπεια.

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας είναι δίκαιος. Είναι ζητούμενο να νικήσουν όχι μόνο για να προστατευτεί ο τόπος τους από τη βέβαιη υποβάθμιση αλλά και για να δεχτεί όλη η κοινωνία το μήνυμα ότι με ακηδεμόνευτους και δυναμικούς αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε την γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα μέτωπα.

 

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

 

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου