Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»

Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ο στρατός κατοχής του τρομοκρατικού σιωνιστικού κράτους έπνιξε στο αίμα το Στόλο της Ελευθερίας. Με ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα πλοία της διεθνούς αποστολής «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ», κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών. Οι ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για 19 νεκρούς και 60 τουλάχιστον τραυματίες. Το βέβαιο είναι ότι ο στρατός κατοχής του Ισραήλ επιτέθηκε με πραγματικά πυρά στα διεθνή ύδατα εναντίον των άοπλων ακτιβιστών του Στόλου της Ελευθερίας (ανάμεσα τους και οι Έλληνες σύντροφοι της Καμπάνιας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»). Πρόκειται για πράξη στυγνής κρατικής τρομοκρατίας και πειρατείας που επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά το φασιστικό και τρομοκρατικό χαρακτήρα του ισραϊλινού κράτους.

Η πολιτική του Απαρτχάιντ, των Τειχών της Ντροπής, των εποικισμών, βρίσκει την προέκτασή της στον αποκλεισμό των πολιτών της Γάζας στη μεγαλύτερη φυλακή που γνώρισε η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα.

Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς τρομοκρατίας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.

Βαρύτατες όμως είναι οι ευθύνες και της Ελληνικής και της Κυπριακής κυβέρνησης, οι οποίες παρακολούθησαν με απάθεια την πολεμική επίθεση εναντίον των μελλών της διεθνούς αποστολής, τη σύλληψή τους καθώς και τη στρατιωτική κατάληψη πλοίων που φέρουν την Ελληνική σημαία (πράγμα που ισοδυναμεί με κατοχή Ελληνικού εδάφους). Έλληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.

Απαιτούμε τώρα από την ελληνική κυβέρνηση:



  • Να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας

  • Να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ

  • Να σταματήσει τις ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.




Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Η αλληλεγγύη των λαών της Μεσογείου απέναντι στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία θα νικήσει. Με αγανάκτηση και οργή διαδηλώνουμε σήμερα ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ισραηλινών που με την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.



Σας καλούμε σήμερα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 8.00 μμ



ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ



ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ



ΚΟΖΑΝΗ 31/5/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου