Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ - ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Έκλεισαν τα Αιματολογικά Εργαστήρια του ΤΑΠ/ΔΕΗ σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα!



  • Ελλείψεις αντιδραστηρίων και άλλων αναλώσιμων υλικών μηδαμινής αξίας.

  • Χιλιάδες Ευρώ φεύγουν καθημερινά από το ταμείο στα ιδιωτικά εργαστήρια της Περιοχής.

  • Το συνδικάτο μας προειδοποίησε έγκαιρα με έγγραφό του τους υπεύθυνους  του ΤΑΥΤΕΚΩ και τους «εκπροσώπους» των εργαζομένων.




Διαστάσεις σκανδάλου παίρνει η αδιαφορία των υπεύθυνων του ΤΑΥΤΕΚΩ, του ΤΑΠ/ΔΕΗ και των ΠΕΚΑ Κοζάνης και Πτολεμαΐδας αλλά και των εκπροσώπων των εργαζομένων που έφθασαν να κλείσουν τα αιματολογικά εργαστήρια των Πολυιατρείων αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους να καταφύγουν στα ιδιωτικά εργαστήρια των δυο πόλεων!

Τα αντιδραστήρια των αιματολογικών αναλυτών και τα άλλα αναλώσιμα υλικά είναι μηδαμινής αξίας αλλά απαραίτητα για τις αιματολογικές εξετάσεις γι αυτό έπρεπε να αγοραστούν έγκαιρα και να μη φτάσουμε στο σημείο να χάνονται για πενταροδεκάρες, τεράστια ποσά από το ταμείο μας σε μια δύσκολη μάλιστα περίοδο.

Σε λίγο θα ξανακλείσουν τα εργαστήρια γιατί λήγουν οι συμβάσεις των γιατρών του εργαστηρίου επειδή θα καθυστερήσουν την ανανέωσή τους και δεν έχει προβλεφτεί (παρότι τους το επισημάναμε) οι συμβάσεις για τους γιατρούς στην Πτολεμαΐδα που είναι δυο να ξεκινούν διαφορετική ημερομηνία για να μην μένει το εργαστήριο χωρίς γιατρό.

Εκτός των άλλων υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταστραφούν μηχανήματα των εργαστηρίων (λόγω αχρησίας) που κοστίζουν πανάκριβα!

Το προηγούμενο διάστημα έκλεισε για δεκαπέντε μέρες το ακτινολογικό εργαστήριο λόγω έλλειψης υγρών στερέωσης!

Το Συνδικάτο μας προειδοποιεί εδώ και καιρό τους υπεύθυνους με έγγραφα και παραστάσεις ότι υπάρχει κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας των εργαστηρίων αλλά όχι μόνο δεν «ιδρώνει το αυτί» κανενός αλλά προσπαθούν να πετάξουν και λάσπη ενάντια στο Συνδικάτο για το «που αποσκοπεί το ενδιαφέρον του»!

Αυτές οι εξελίξεις που δεν μπορεί να είναι τυχαίες αφού οι κινήσεις για το κλείσιμο των εργαστηρίων γίνονται συνειδητά και προμελετημένα μας κάνουν να πιστεύουμε βάσιμα ότι μεθοδεύεται η διάλυση κατ αρχήν των εργαστηρίων και σταδιακά ολόκληρων των Πολυιατρείων «προς τέρψιν» των συμφερόντων των αρπακτικών της Υγείας!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να αγωνιστούμε μαζί για να προστατέψουμε το ταμείο μας και την Δημόσια παροχή Υπηρεσιών Υγείας



Το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου