Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΟΠΙΚΑ ΜΕ: Ο "ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΕΝ "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"

Κύριο χαρακτηριστικό η μεγάλη συμμετοχή

Γράφει ο/η Β.Σ.

26.09.08

Τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων του σωματείου Ενέργειας Εργατική Αλληλεγγύη, που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 23-25 Σεπτεμβρίου στα εκλογικά κέντρα του Εργατικού Κέντρου και του Ορυχείου Καρδιάς. Από τις εκλογές αυτές εκλέχθηκαν αντιπρόσωποι για τα παραρτήματα του σωματείου (στο Ορυχείο Καρδιάς και στο Νότιο Πεδίο), αντιπρόσωποι για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και για το Εργατικό Κέντρο ενώ προκύπτουν και τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.



Στην εκλογική διαδικασία ψήφισαν οι 250 από τους 350 εγγεγραμμένους του σωματείου, ένα μεγάλο ποσοστό συμμετοχής ειδικότερα αν λάβει κανείς υπόψη τα στοιχεία της περασμένης εκλογικής διαδικασίας. «Πρόκειται ουσιαστικά για θρίαμβο του σωματείου γιατί είχαμε 40-50% μεγαλύτερη συμμετοχή από τις προηγούμενες εκλογές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει 180 άτομα ενώ σε αυτές ψήφισαν 250 από τα μέλη του σωματείου» δηλώνει χαρακτηριστικά ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Εργατικής Αλληλεγγύης και πρώτος σε ψήφους σε αυτές τις εκλογές κ. Στέφανος Πράσσος.
Σύμφωνα με τον ίδιο η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές δείχνει ότι «έχει αναγνωριστεί το σωματείο από τους εργαζόμενους και ότι ήρθαν περισσότεροι εργαζόμενοι κοντά στο σωματείο» ενώ προσθέτει πως «αυτά τα τρία χρόνια, που λειτουργεί το σωματείο, θεωρούμε ότι ήταν αποδοτικά για τους εργαζόμενους». Όπως προσθέτει ο ίδιος «οι εργαζόμενοι συμμετείχαν δυναμικά στην εκλογική διαδικασία, παρ’ όλες τις πιέσεις που ασκήθηκαν, από την εργοδοσία και τα άλλα σωματεία».
«Το σωματείο Εργατική Αλληλεγγύη προσπαθεί να περάσει μια άλλη αντιεργοδοτική και αντικυβερνητική γραμμή, ενάντια στη μετοχοποίηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Αυτή η γραμμή φαίνεται πως ενισχύεται μέρα με τη μέρα» υπογραμμίζει ο ίδιος.
Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι πρώτος με διαφορά βγήκε ο νυν πρόεδρος της Εργατικής Αλληλεγγύης Στέφανος Πράσσος, με 215 ψήφους, ενώ ακολουθεί ο Λάζαρος Δύντσικος με 145 ψήφους.
Σε ότι αφορά την εκλογή του ως πρώτος σε ψήφους για το διοικητικό συμβούλιο ο κ. Πράσσος σχολίασε πως «αυτό δείχνει αναγνώριση στο πρόσωπο μου. Με τιμά το ότι 215 από τους 245 που ήρθαν να ψηφίσουν έβαλαν σταυρό στο όνομα μου. Είναι μπορώ να πω συγκινητικό και δείχνει αναγνώριση στο πρόσωπο μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου