Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Ο ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΕΕΝ "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"

Γράφει ο/η Β.Σ.

11.09.08

clip_image002Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, παρουσία μελών του συνδικάτου που εργάζονται στη ΔΕΗ.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δέκα ημέρες πριν τις εκλογές στις οποίες θα οδηγηθεί το Σωματείο για την ανάδειξη των συνδικαλιστών του εκπροσώπων, στις 23 του Σεπτέμβρη. Κατά τη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης έγινε ο διοικητικός απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, κατατέθηκε το πρόγραμμα δράσης ενώ έγινε και ο οικονομικός απολογισμός του περασμένου έτους.



Μιλώντας στον «Π.Λ». ο πρόεδρος της «Εργατικής Αλληλεγγύης» κ. Στέφανος Πράσσος ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Το σωματείο μας πάει για εκλογές στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου και σήμερα έχουμε την εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση. Θέλουμε να κάνουμε ένα διάλογο με τους εργαζόμενους για το τι ΔΕΗ θέλουμε, τι συνδικάτο θέλουμε και τι συνδικαλιστικό κίνημα στην περιοχή και τι θα γίνει τελικά στην περιοχή μας. Τα μαντάτα δεν είναι καλά. Η ΔΕΗ απαξιώνεται, η περιοχή εγκαταλείπεται σταδιακά με επιχειρήματα ότι τελειώνει ο λιγνίτης ενώ δεν είναι έτσι».
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στη ΔΕΗ και ανήκουν στην Εργατική Αλληλεγγύη. Να σημειωθεί πως στις εκλογές η «Εργατική Αλληλεγγύη» θα κατέβει με ενιαίο ψηφοδέλτιο αν και όπως δηλώνει ο πρόεδρος «εμείς είμαστε υπέρ σε όποια απόφαση οποιουδήποτε θελήσει να κατέβει με αυτόνομο ψηφοδέλτιο, στηρίζοντας οποιαδήποτε προσπάθεια».
Ο πρόεδρος του συνδικάτου ενέργειας κάνοντας τον απολογισμό δράσης αναφέρθηκε στη νέα κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΗ, τις μεγάλες ζημιές που παρουσιάζει η επιχείρηση, τη «μεγάλη μάχη του ασφαλιστικού» όπως τη χαρακτήρισε, το γενικότερο συνδικαλιστικό κίνημα υποστηρίζοντας πως «ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην ουσία το μόνο που κάνουν είναι να διαπραγματεύονται, με το κράτος και τους εργοδότες, το βαθμό και τους όρους χειροτέρευσης της κατάστασης των εργαζομένων». Σε ότι αφορά στις δράσεις του σωματείου υποστήριξε πως «τα μέλη και τα στελέχη του αντιστάθηκαν στα ρουσφέτια και στην κατά κόρον εξαγορά συνειδήσεων». «Τα μέλη και τα στελέχη του συνδικάτου έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων» προσέθεσε ο ίδιος, ενώ υποστήριξε πως «αξιοποιήσαμε την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για καθαρότερο περιβάλλον και καλύτερες εργασιακές σχέσεις» ενώ αναφέρθηκε και στην τριμηνιαία έκδοση της εφημερίδας του συνδικάτου «Υψηλή τάση».
Ο γραμματέας του συνδικάτου μιλώντας για το πρόγραμμα δράσης αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων, μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης του συνδικάτου ενώ κατέληξε λέγοντας: «Παλεύουμε όλοι μαζί για ένα συνδικάτο ανεξάρτητο, ταξικό ασυμβίβαστο».
Να σημειωθεί τέλος, πως την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευάγγελος Μίχος, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Άρης Κουρκούτας και εκπρόσωπος της «Αυτόνομης Παρέμβασης» που πρόσκειται στο Συνασπισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου