Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ Η ΕΣΣΕ 2008 ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Κοζάνη 27/7/2008

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΣΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΔΕΗ

Ø Διετή εργασιακή ειρήνη προσφέρει η ΓΕΝΟΠ στη διεύθυνση της ΔΕΗ και στην κυβέρνηση με «πενιχρά ανταλλάγματα» για το προσωπικό.

Ø 4,3% το χρόνο είναι οι μεσοσταθμικές αυξήσεις που θα πάρουν οι εργαζόμενοι, όταν ο επίσημος πληθωρισμός κινείται πάνω από 5%, ο επίσημος τιμάριθμος πάνω από 15% , ο ανεπίσημος πάνω από 30% και στα τρόφιμα οι αυξήσεις ξεπερνάν ακόμα και το 100% !!!

Ø Από την «πίσω πόρτα» σε συνέχεια των συμβάσεων 2003 και 2006 μπαίνει το αντεργατικό νέο μισθολόγιο που απορρίφτηκε από τα περισσότερα συνδικάτα και το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Ø Πανηγυρισμοί από τα εργοδοτικά συνδικάτα της περιοχής που ακόμη μια φορά πέτυχαν την «καλύτερη σύμβαση».

Στο ίδιο μήκος κύματος με την ΓΣΕΕ και την άθλια Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του ενός Ευρώ κινήθηκε και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρότι βγήκαμε από μια πετυχημένη απεργία που καταξίωσε τους εργαζόμενους και τους έδωσε ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει με τους αγώνες και την νέα ηγεσία της ΓΕΝΟΠ. Φαίνεται ότι η συμβιβασμένη γραφειοκρατία έχει γερές ρίζες στην ομοσπονδία και δεν μπορεί εύκολα να καμφθεί.

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με ποιο αντάλλαγμα και γιατί θα έπρεπε να υπογραφεί διετή σύμβαση όταν έχουμε όλα τα ζητήματα ανοιχτά, οι αυξήσεις δεν καλύπτουν τις απώλειες, δεν δίνουν τίποτα από την αύξηση του ΑΕΠ και πριν λίγες μέρες ο Αλογοσκούφης πέρασε στη βουλή τροπολογία καρμανιόλα για τις εργασιακές σχέσεις των νεοεισερχόμενων και την κατάργηση των ΣΣΕ στις ΔΕΚΟ !!!

Γιατί δεχόμαστε να μπούμε στη συζήτηση για το Νέο Μισθολόγιο παίρνοντας μάλιστα λεφτά και κάποια θετικά του σημεία αφού γνωρίζουμε ότι πάνε «πακέτο» με τα αντεργατικά και συνδέουν την αμοιβή με την αποδοτικότητα; Ως πότε θα αφήνουμε τους έκτακτους και τους εργαζόμενους στο δουλεμπόριο έξω από τις συμβάσεις; Δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτό λειτουργεί αρνητικά συνολικά για όλους τους εργαζόμενους;

Άραγε ο Καραμανλής και ο Αλογοσκούφης που βρίσκουν λεφτά και διπλασιάζουν τους μισθούς των 5.000€ στους δικαστικούς και αργότερα στους βουλευτές; Ο Αθανασόπουλος και ο πατριώτης μας ο Φώλιας που βρίσκουν τα ογδόντα εκατομμύρια Ευρώ ετησίως που χαρίζουν σκανδαλωδώς στο Μυτιληναίο και άλλα τόσα στα ΕΛΠΕ του Λάτση;

Τέλος πάντων αντί για τους πανηγυρισμούς θα μπορούσε να βγει μια σεμνή ανακοίνωση ότι «στη σημερινή συγκυρία διαλέξαμε να μη συγκρουστούμε γι αυτό και πήραμε ότι μας έδωσαν για να έχουμε δυνάμεις στις σοβαρές συγκρούσεις που έρχονται αναπόφευκτα».

Σίγουρα όμως οι σκληροί ταξικοί αγώνες είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει σοβαρές νίκες, να αποτρέψει τις ιδιωτικοποιήσεις και τη διάλυση της επιχείρησης.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου