Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

ΤΑ ΕΛΤΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

Κοζάνη 4/6/2008



ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ



Ø Ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, αναδεικνύεται από την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε κυρίαρχη πολιτική πράξη.


Ø Έστειλαν τον εισαγγελέα στους συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ για να φοβηθούν, να πάψουν να αγωνίζονται για την διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας και να μην ασκούν κριτική στα διορισμένα στελέχη του οργανισμού.


Μετά από αίτημα του Περιφερειακού Δ/ντή Δ. Μακεδονίας των ΕΛ.ΤΑ. ο εισαγγελέας κάλεσε τα στελέχη του συνδικάτου για να τους ζητήσει να μην ασκούν κριτική στα διευθυντικά στελέχη του οργανισμού.


Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός αλλά εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις και να περάσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εκποίησης και μεταβίβασης δημόσιας περιουσίας στους ημέτερους κρατικοδίαιτους αεριτζήδες και βιομήχανους, της ακρίβειας από τη μία και της σκληρής λιτότητας προς τους εργαζομένους από την άλλη.


Είναι συνέχεια των διώξεων του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, των ποινικών διώξεων και της άγριας καταστολής των ανέργων στον Άγιο Δημήτριο, το αιματοκύλισμα στη Λευκήμη της Κέρκυρας, την επιστράτευση τραμπούκων και άλλων παρακρατικών στοιχείων για να λυγίσουν οι αντιστάσεις στα πανεπιστήμια.


Οι ενέργειες αυτές που θυμίζουν άλλες εποχές δεν θα περάσουν, οι εκλεγμένοι εκπρόσωπου των εργαζομένων θα συνεχίσουν να κάνουν το αυτονόητο, να υπερασπίζουν τα δικαιώματα τους και τα συμφέροντα της Δημόσιας περιουσίας που είναι τα ΕΛ.ΤΑ.


Καλούμε τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ και την Κυβέρνηση να σταματήσουν την στήριξή τους στον κατήφορο του κυρίου Δ/ντή Δ. Μακεδονίας.


Το συνδικάτο μας καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και εκφράζει την συμπαράσταση και την ταξική του αλληλεγγύη στους συναδέλφους των ΕΛ.ΤΑ.


Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος ο Γραμματέας


ΠΡΑΣΣΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΥΝΤΣΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου