Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΤΑΣΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ "...ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ."

Κοζάνη 31/5/2008



Με τον «κοινωνικό αυτοματισμό» που συστηματικά καλλιεργεί η κυβέρνηση, την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία με τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις για μια σειρά από αγώνες και την εργοδοσία εθισμένη στην συνεργασία με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η διοίκηση του ορυχείου Καρδιάς έκρινε ότι η ταξική δράση του συνδικάτου «Εργατική Αλληλεγγύη» και του προέδρου Στέφανου Πράσσου είναι ενοχλητική και προχώρησε στην πειθαρχική του δίωξη.


Ας μην προσποιούνται τους ανεύθυνους οι διοικούντες του ορυχείου Καρδιάς, γνωρίζουν και γνωρίζουμε ότι οι υφιστάμενοί τους ενεργούν κατ’ εντολή τους και για λογαριασμό τους, και δεν πρόκειται για μια πρωτοβουλία μιας υφισταμένης τους. Με τη δίωξη αυτή αν εκτιμούν ότι θα τρομοκρατήσουν τα μέλη του συνδικάτου, τους εκλεγμένους εκπροσώπους του και τους εργαζόμενους θα διαπιστώσουν το αντίθετο, μας κάνουν πιο δυνατούς και αποφασισμένους.


Η δικαίωση και η αναγνώριση από τους εργαζόμενους του Νομού για την ταξική πολιτική και συνδικαλιστική δράση του συνδικάτου "Εργατική Αλληλεγγύη" και της ΤΑΣΥ στο εργατικό κίνημα -και με την εκλογή του συναδέλφου μας στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης- ενόχλησε πολλούς. Αν πιστεύουν ότι με τις διώξεις και την τρομοκρατία θα καταφέρουν να αναστείλουμε την ταξική δράση μας, κάνουν μεγάλο λάθος.


Τους καλούμε να σταματήσουν κάθε περαιτέρω διαδικασία στην πειθαρχική δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του συνδικάτου. Οι εργαζόμενοι και η ΤΑΣΥ θα προασπίσουν με κάθε πρόσφορο μέσο και μορφή πάλης το διωκόμενο συνάδελφο, όπως και κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την διευθυντική αυθαιρεσία.


Η προσπάθειες να καταστείλουν τη συνδικαλιστική δράση και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους θα πέσουν στο κενό και θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Οι διώξεις, η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης σε ότι αφορά τους συναδέλφους μας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δεν θα περάσουν.


Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο διωκόμενο συνάδελφο. Σ’ αυτό τον αγώνα δεν είναι μόνος του. Μαζί του είναι το σύνολο των εργαζομένων, γιατί κατανοούν πως δεν διώκεται το πρόσωπο, αλλά η πολιτική και συνδικαλιστική του δράση.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.



ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου