Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΣΕ 2008 ΣΤΗΝ ΑΕ ΔΕΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Μάιος 2008


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Σ.Σ.Ε. 2008


ΠΡΟΣ: 1. Δ.Ε.Η. Α.Ε. Έδρα αθήνα, Χαλκοκονδύλη 30


Κοινοποίηση:


1)ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ KHE 2) ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ 3) ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 4) ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 5)ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 6)ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 7)ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Μετά από εκτενή διάλογο με τα μέλη μας και τους υπόλοιπους εργαζομένους της ΔΕΗ και ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά μας, διεκδικούμε άμεσα λύσεις στα χρόνια οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά μας προβλήματα.


Καταγγέλουμε την υπογραφή της κατάπτυστης ΕΣΣΕ από την ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:


Α. Θεσμικά


·ΔΕΗ ενιαία, δημόσια, κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.


·H διοίκηση του Ο.Α.Π. – ΔΕΗ να αποτελείται από αιρετούς και ανακλητούς εκπροσώπους των εργαζομένων. Να επιστραφούν τα κλεμένα αποθεματικά του ταμείου και να τα διαχειρίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.


·Καμία ιδιωτικοποίηση, παιρετέρω μετοχοποίηση. Είμαστε αντίθετοι με όλα τα μνημόνια συνεργασίας. Κατάργηση της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ).


· Μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες (5000 συνολοκά, 3000 στο Λεκανοπέδιο Κοζάνης Πτολεμαίδας Φλώρινας). Κατάργηση του δουλεμπορίου και πρόσληψη στη ΔΕΗ όλων των εργαζομένων που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, περιορισμός των εργολαβιών στις εντελώς απαραίτητες


·Υπαγωγή στην Επιχειρησιακή Συλογική Σύμβαση Εργασίας των εκτάκτων και των εργαζομένων στο δουλεμπόριο.


· Μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός της ΔΕΗ. Ανανέωση όλων των γερασμένων μονάδων παραγωγής και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σταθμών και ορυχείων. Επενδύσεις της ΔΕΗ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Είμαστε ενάντια στην απόφαση της Κομισιόν για παραχώρηση λιγνιτικών μονάδων και κοιτασμάτων λιγνίτη στους ιδιώτες.


·Διακοπή άμεσα της λειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαίδας, του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ και όλων των παλιών και ρυπογόνων μονάδων, κατασκευή σύγχρονων μονάδων αντιρυπαντικής τεχνολογίας στην Πτολεμαίδα και Φλώρινα.


· Γεναίες αυξήσεις κονδυλίων για την προστασία του περιβάλλοντος από τις ρυπογόνες μονάδες. Κυβοποίηση της τέφρας. Κλειστοί ταινιόδρομοι μεταφοράς τέφρας, βελτίωση των συστημάτων μεταφοράς λιγνίτη. Αξιοποίηση των «βέλτιστων τεχνικών προστασίας του περιβάλλοντος», νέα σύγχρονα φίλτρα, κατασκευή μονάδων αποθείωσης και στο Λεκανόπεδιο Πτολεμαίδας.


· Εφαρμογή όλων των δεσμέυσεων που απορέουν από το ISO 14001


·Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Σιούφα, Σουφλιά, Ρέππα, Πετραλιά)


·Καθιέρωση του 35ώρου 5νθήμερου με ανώτερο νόμιμο ωράριο το 35ώρο.


·30 ώρες εργασίας την εβδομάδας και μια επιπλέον εβδομάδα κανονικής αδείας για την υλοποίηση της απόφασης της Ευρωπαικής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και αφορά την μείωση των ωρών εργασίας ή την αύξηση των ημερών αδείας στους εργαζομένους στην εξόριξη λιγνίτη.


· Δημιουργία κρατικού σώματος τεχνικών ασφάλειας.


·Δημιουργία 5ης φυλακής και στα ορυχεία.


·Κάλυψη όλων των εργασιακών χώρων με γιατρούς και γιατρούς εργασίας.


Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ


·Σύγκλιση των μισθών με τους ανώτερους της Ε.Ε.


·Αυξήσεις σε όλους τους μισθούς ώστε να καλύπτουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και επιπλέον αυξήσεις ανάλογα με την θέση του εργαζόμενου στην παραγωγή.


·1400 € στους πρωτοδιοριζόμενους και ανάλογη αυξηση στα υπόλοιπα κλιμάκια.


·Τα κλιμάκια να δίνονται σε 3 δόσεις. 1/3 κάθε χρόνο.


· Κατώτερος μισθός τα 1400 €. 10% αύξηση στο 12 Μ.Κ.


· Αύξηση + 1% για κάλυψη από την παλιότερη αύξηση του ΦΠΑ. Κάλυψη όλων των απωλειών των τελευταίων χρόνων. Αύξηση του αφορολόγητου στα 35.000€. Τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.


·Δραστική μείωση των υπερωριών με ανάλογες προσλήψεις για κάλυψη με μόνιμους όλων των οργανικών θέσεων.


·Αύξηση της κανονικής άδειας σε 30 εργάσιμες ημέρες (35 για τη βάρδια).


·Aυξήσεις των ποσών των δανείων που να καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζόμενων, κατάργηση των επιτοκίων.


· Σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων με ταυτόχρονη αύξηση των εργοδοτικών και κρατικών ασφαλιστικών εισφορών. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 55 για όλους, 50 για τα Β.Α.Ε. και τις γυναίκες.


·Καταγραφή όλων των επεγγελματικών ασθενειών. Καθιέρωση ατομικού βιβλιαρίου επικινδυνότητας της εργασίας.


·Απορίπτουμε κάθε πρόταση που εισάγει τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα – αποδοτικότητα, γιατί αλλάζει τη φιλοσοφία της εργασίας και προάγει τον ανταγωνισμό μεταξύ εργαζομένων και δημιουργεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων. Αντιθέτως προτείνουμε να γίνουν αλλαγές στο σημερινό μισθολόγιο μετά από συζήτηση με όλους τους εργαζόμενους.


· Απόδοση του 50% του εφ’ άπαξ με την συμπλήρωση 20ετίας σ’ όσους το επιθυμούν.


·Απόδοση επιδόματος αντίστοιχο με το επίδομα χειριστών σ’ όλους τους τεχνίτες.


· Απόδοση του επιδόματος επικινδύνου και στους ηλεκτρολόγους των ορυχείων, των σταθμών, της μεταφοράς και σε όσες κατηγορίες έχουν πραγματικά επικύνδινο αντικείμενο εργασίας. Αλαγή της ειδικής Ε.Σ.Σ.Ε. του 1990 όσον αφορά τα τερματικά κλιμάκια. Άνοιγμα των τερματικών Μ.Κ. κατά 1 κλιμάκιο Το 15% του επιδόματος Κ.Σ.Π. – Α.Σ.Π και λιγνιτορυχείων να μετράει στις συντάξεις.


·Το 43΄+17΄ στη βάρδια να γίνει 1 ώρα υπερωρίας, όπως είναι πραγματικά. Αύξηση 20% στην νυχτερινή αποζημίωση.


·Ιατρικά τιμολόγια στο ύψος του πραγματικού κόστους ιατρικής επίσκεψης.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΡΑΣΣΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΥΝΤΣΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου