Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ένας Οκτώβρης, 73 χρόνια μετά

Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων, ατόμων και συλλογικοτήτων Κοζάνης

-Δεκαετία 1930-1940, η Ελλάδα, σε περίληψη:
 
Μεγάλο εξωτερικό χρέος, χρόνιο εμπορικό έλλειμμα, κρίση δημοσίων εσόδων λόγω της θεσμοθετημένης φοροαπαλλαγής του μεγάλου κεφαλαίου, υψηλή ανεργία, κρατική παρέμβαση για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα.  Τα δύο τρίτα των κρατικών δαπανών αφιερώνονται στην πληρωμή των τοκοχρεολυσίων, τα φορολογικά έσοδα του κράτους είναι χαμηλά γιατί οι πλούσιοι ζούσαν ουσιαστικά αφορολόγητοι, οι έμμεσοι φόροι αποτελούν περίπου το 50% από τα έξοδα των εργαζομένων. Η φασιστική δικτατορία είναι τοποθετημένη και ελεγχόμενη από τον αγγλόφιλο βασιλιά και στέλνει τους ανθρώπους σε μπουντρούμια και εξορίες.
 
Αυτός ο λαός όμως στις 28 Οκτώβρη του ’40 αποφάσισε να αντισταθεί στους ιταλούς φασίστες και ηττήθηκε μόνο όταν επιτέθηκαν και οι γερμανοί ναζί. Αγωνιζόμενοι εν μέσω τριπλής φασιστικής κατοχής και πληρώνοντας με ζωές και καμένα χωριά, οι αντιστεκόμενοι έλληνες κατάφεραν να είμαστε η μοναδική κατεχόμενη χώρα που δεν επιστρατεύτηκε ο πληθυσμός για λογαριασμό των κατακτητών.
 
-Οκτώβρης 2013, η «ελεύθερη» Ελλάδα, σε περίληψη:
 
 Άνθρωποι τρέφονται από τα σκουπίδια και κοιμούνται στον δρόμο. Μαθητές συλλαμβάνονται έπειτα από κάλεσμα της αστυνομίας από διευθυντές σχολείων (!!!) επειδή συμμετείχαν σε κατάληψη και άλλοι αποβάλλονται γιατί δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στην προσευχή. Η εξέταση σε δημόσιο νοσοκομείο-όσα έχουν απομείνει- απαιτεί εισιτήριο εισόδου. Η εργασία απαξιώνεται, δεν πληρώνεται, φορολογείται βίαια. Οι άνεργοι είναι ενάμιση εκατομμύριο απελπισμένοι άνθρωποι και οι ανασφάλιστοι τρία εκατομμύρια. Τα δημόσια αγαθά (ενέργεια, νερό, μεταφορές, παιδεία, υγεία) ξεπουλιούνται συστηματικά στους παλιούς και νέους «επενδυτές». Η «κοινοβουλευτική δημοκρατία» έχει εκχωρήσει την εξουσία σε τραπεζίτες έλληνες και ξένους. Όποιος αντιστέκεται στο ξεπούλημα και την καταστροφή του τόπου του βαφτίζεται τρομοκράτης. Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης καταργήθηκαν μόλις αμφισβήτησαν την «κυβερνητική» προπαγάνδα. Και περίπου τετρακόσιες χιλιάδες έλληνες επέλεξαν να εκπροσωπηθούν στη βουλή από νεοναζιστές τους οποίους εξέθρεψαν τα καθεστωτικά ιδιωτικά μέσα παραπληροφόρησης.
 
Σήμερα όμως κάποια κόκαλα θα τρίζουν… γιατί οι πολιτικοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία έχουν καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη ευρωπαϊκή αποικία και θα σταθούν σε προσοχή να τιμήσουν όσους αντιστάθηκαν 73 χρόνια πίσω.
 
 Ή θα αφήσουμε τους τραπεζίτες και τα πολιτικά υποχείριά τους να καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών μας,  ή ενωμένοι και με αποφασιστικότητα θα πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, θα γυρίσουμε την πολιτική εκεί που πρέπει, στα χέρια των Πολιτών.
Υ.Γ. : Θεωρούμε αυτονόητο ότι η περυσινή Ύβρις - κατάθεση στεφάνου από τους νοσταλγούς των ναζί και των ταγματασφαλιτών και μάλιστα λίγα μέτρα δίπλα από το άγαλμα του μητροπολίτη του ΕΑΜ Ιωακείμ - δεν θα επαναληφθεί.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ– ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου