Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Όλοι στην διαδήλωση την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 πμ στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Ακόμη ένας προϋπολογισμός και για το 2014 υπό τις εντολές της τρόικας, ΕΚΤ και Ε.Ε στους υπαλλήλους τους στην Ελλάδα, Σαμαρά και Βενιζέλο. Ένας προϋπολογισμός που βάζει βαθειά το μαχαίρι στην πλάτη των εργαζομένων και του λαού, θα στείλει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, θα αφανίσει τελειωτικά την δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση.

Για να εφαρμόσουν αυτόν τον προϋπολογισμό και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν, επιτίθενται με περισσότερο μένος στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, κάνοντας έτσι τον κοινοβουλευτικό τους ολοκληρωτισμό να μοιάζει με φασιστικό καθεστώς. Καταστέλλουν αγώνες των εργατών και της νεολαίας, πότε με την βοήθεια της χειραγωγημένης δικαιοσύνης, που βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες και επιστρατεύει τους εργαζόμενους, και πότε με την βοήθεια του στρατού καταστολής τα ΜΑΤ που χτυπούν αλύπητα όποιον βρουν στους δρόμους των διαδηλώσεων.
Μέσα αυτήν την επίθεση ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαντά για ακόμη μια φορά με 24η απεργία, ντουφεκιά στον αέρα, να βγει από την επετειακή υποχρέωση και να ξεφουσκώσει τις αντιδράσεις.
Η πάλε ποτέ μεγαλύτερη και δυναμικότερη ομοσπονδία της χώρας η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ φάντασμα του εαυτού της και αυτοχειριασμένη, ΣΙΩΠΑ. Έχοντας επιστρατευμένους του εργαζόμενους από τον Ιούλιο δεν έκανε τίποτε να σπάσει η επιστράτευση, και σήμερα που έχει προκηρυχτεί πανελλαδική απεργία δεν συμμετέχει, δεν συζητάει καν στις συνεδριάσεις της για την απεργία και δεν παίρνει καμιά θέση. Υποταγμένη και με την πλάτη στον τοίχο σύρεται μαζί με τις ηγεσίες των (μεγάλων) σωματείων σε διαπραγματεύσεις με πλήρη μυστικοπάθεια, σε κλειστά γραφεία για την συλλογική σύμβαση των εργαζομένων χωρίς αυτούς.
Αλήθεια τι τύχη μπορεί να έχει μια τέτοια διαπραγμάτευση?
Συνάδελφοι- σσες
Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» καταγγέλλει αυτή τη στάση της ΓΕΝΟΠ και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, ενωμένοι να προχωρήσουν μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και κινήσεις σε ανυποχώρητους αγώνες, με κάθε μέσο, να παλέψουν και να διεκδικήσουν.
  • Το σπάσιμο της τρομοκρατίας και της καταστολής των αγώνων. Να μην περάσουν τα αντεργατικά, αντιδημοκρατικά μέτρα.
  • Να ξηλωθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι που επέβαλαν κυβέρνηση και Ε.Ε.
  • Να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας
  • Να βγάλουν οι εργαζόμενοι τον ζυγό των χαρατσιών και την δήμευση των κατοικιών τους.
Να παλέψουμε όλοι μαζί για.

ΔΟΥΛΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γραφείο τύπου
Κοζάνη 26/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου