Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ Γ. ΑΔΑΜΙΔΗ - Α. ΜΑΣΤΟΡΑ

Τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων του Σωματείου "Σπάρτακος", του μεγαλύτερου σωματείου εργαζομένων ΔΕΗ στη χώρα, συνάντησαν οι δηλώσεις πολιτικών παραγόντων της περιοχής μετά την πρόσφατη σύσκεψη για την τύχη του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας
Τόσο ο πρόεδρος του "Σπάρτακου" Γιώργος Αδαμίδης, όσο και ο γραμματέας Σάκης Μάστορας, έρχονται σε "ευθεία" αντιπαράθεση με τους πολιτικούς φορείς (περιφέρεια και όχι μόνο) που ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει πρώτα να προκύψει το πόρισμα της επιτροπής και μετά να παρθούν οι αποφάσεις για την τύχη της μονάδας!

"Δεν ξέρω με ποια αρμοδιότητα λένε ότι η μονάδα θα επαναλειτουργήσει. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να περιμένουν την απόφαση της επιστημονικής επιτροπής, για να δούμε αν μπορεί να λειτουργήσει, με βάση τα δεδομένα που οι ίδιοι πολιτικοί συμμετείχαν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφού ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ανεξάρτητα αν είχε ή όχι ζημιά, 1-1-16 δεν μπορεί να υφίσταται σε λειτουργία και αυτό για πολλούς λόγους και περιβαλλοντικούς", είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αδαμίδης, προσθέτοντας πως: "Με μοναδική ευκολία όσοι σήμερα πιστεύουν ότι μπορούν να βάλουν το σταθμό σε λειτουργία, εγώ θα τους πρότεινα συμμετέχουν και στην αντικατάστασή του, βάζοντας μια πόρτα και παίρνοντας ένα κατσαβίδι, για να μπορέσουν να το λειτουργήσουν πιο γρήγορα.  Είναι υπερφίαλο όταν δεν έχει απαντήσει η επιτροπή, οι πολιτικοί να ψαρεύουν σε θολά νερά να λένε ότι θα λειτουργήσει ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας με οποιοδήποτε κόστος. Γιατί, θα πρέπει να αξιολογούν και το κόστος και να τους ενδιαφέρει και αυτό, γιατί αυτά είναι πεταμένα λεφτά του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί από τη μια να στηρίζουν τα λεφτά του ελληνικού λαού και από την άλλη να λένε "ανεξαρτήτως κόστους". Αυτά είναι απαράδεκτα για όσους τα λένε και τα υποστηρίζουν. Δεν ξέρουν, έχουν άγνοια κινδύνου".
Από την πλευρά του ο Σάκης Μάστορας, γραμματέας του "Σπάρτακου", τόνισε πως "Η άποψή μας είναι καθαρή και κατατέθηκε στη σύσκεψη που έγινε για τον ΑΗΣ. Περιμένουμε το πόρισμα τα τέλη του μηνός. Η δική μου άποψη είναι ότι η απόφαση θα αποτελέσει μια συνάντηση του κόστους ανακατασκευής, του χρόνου ανακατασκευής και καταλυτικός παράγοντας είναι ο χρόνος λειτουργίας της μονάδας. Επιστήμονες θα μας πουν τι πρόκειται να συμβεί. Τα σενάρια είναι δύο: Ότι θα λειτουργήσει η μονάδα ως το τέλος του '15 και ότι δεν θα λειτουργήσει η μονάδα από τώρα. Και για τα δύο σενάρια δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τους εργαζόμενους. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, επιτέλους, σε αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα, να περιμένουμε το πόρισμα. Εγώ προσπάθησα να προκαταλάβω στη σύσκεψη της Παρασκευής, για αυτούς που λένε ότι θα λειτουργήσει ο μονάδα, να τους απαντήσουν "με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει; Με το έτσι θέλω;", κατέληξε.
 Β.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου