Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Μαΐου 2008

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΡΥΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΙΝΗΣ

Κοζάνη 10/5/2008


Τα μέλη και τα στελέχη του Συνδικάτου Ενέργειας, «Εργατική Αλληλεγγύη» δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των νέων, των ανέργων και όλων των αγωνιζόμενων κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου και Ακρινής.


Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής του Δήμου Ελλησπόντου ζουν πάνω από είκοσι χρόνια κυριολεκτικά κάτω από τις καμινάδες και δίπλα στους ταινιόδρομους, αναπνέοντας κάρβουνο και τέφρα περιμένοντας την «ανάπτυξη» και το καλλίτερο μέλλον που τους έταξαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και οι εκπρόσωποί τους στην περιοχή.


Όμως αντί για το καλύτερο μέλλον βιώνουν μια συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και συνολικά της ποιότητας της ζωής τους, ενώ η ανεργία τσακίζει κόκκαλα και οι νέοι είναι αναγκασμένοι να μεταναστεύουν ή να δουλεύουν στον εργασιακό μεσαίωνα των εργολάβων και του δουλεμπορίου.


Η κυβέρνηση αρνείται την μετεγκατάσταση της Ακρινής γιατί «δεν έχει κάρβουνο στο υπέδαφος», παρότι οι άνθρωποι πεθαίνουν στην κυριολεξία από τους καρκίνους και τις πνευμονοπάθειες ζώντας τόσα χρόνια σε ένα χωριό ζωσμένο από τους ταινιόδρομους και επηρεασμένο από όλες τις δραστηριότητες του ορυχείου.


Όμως οι κάτοικοι με μπροστάρηδες του νέους εδώ και μερικά χρόνια βγήκαν στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας μια αξιοπρεπή εργασία στον τόπο τους, καλλίτερο περιβάλλον και όλα αυτά που οι κρατούντες τους υπόσχονται τόσα χρόνια αλλά παραμένουν μόνο υποσχέσεις και αυτό που κάνουν πράξη είναι μόνο οι δικογραφίες, η ποινικοποίηση των αγώνων και η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών της περιοχής.


Επειδή η οργή ξεχείλισε και η υπομονή τους εξαντλήθηκε ξαναμπαίνουν άλλη μια φορά στον αγώνα με σύνθημα «τέλος ανοχής ………τέλος αντοχής».



Το συνδικάτο μας συμπαρατάσσεται με τους αγωνιζόμενους κατοίκους στον δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά και αξιοπρεπή διαβίωση, απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς του νομού να δηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους. Επίσης για να έχουν αξία όλα αυτά χρειάζεται να υπάρξει μια ΔΕΗ ενιαία, δημόσια, κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και όχι έρμαιο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας, των δουλεμπόρων και των εργολάβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου