Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

"ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ"

« Σεμνά και ταπεινά», λοιπόν, η κυβέρνηση καθιερώνει με νόμο:


·Την κατάργηση του 8ωρου και την εισαγωγή της 10ωρης υποχρεωτικής εργασίας και με την απειλή απόλυσης (το διευθυντικό δικαίωμα μπαίνει από το παράθυρο)


·Κατάργηση των υπερωριών


·Επαναφορά της 48ωρης εβδομάδας


·Μείωση του κόστους υπερεργασίας από 50% στα 25%.


Και όλα αυτά με μοναδικό αντάλλαγμα μερικά επιπλέον ρεπό ή μειωμένο ωράριο σε περίοδο αναδουλειάς για την επιχείρηση. Αν στα παραπάνω προστεθούν και τα όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση,όπως :


·Άρση μονιμότητας των νεοπροσληφθέντων (με μπούσουλα την προδοτική συμφωνία της ΟΜΕ - ΟΤΕ)


·Κατάργηση Εθνικών και Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και υιοθέτηση των ατομικών συμβάσεων


·Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης με σύγχρονη μείωση των συντάξιμων αποδοχών. ·Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, μείωση ως και κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, καταλαβαίνει και ο πλέον αφελής πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να «σπάσει αυγά» και να υλοποιήσει τις επιθυμίες του κεφαλαίου για την αύξηση της κερδοφορίας του ,όπως αυτές έχουν διατυπωθεί δια στόματος ΣΕΒ.


Κι ενώ τα παραπάνω μέτρα τα καταγγέλουν ΑΠΑΝΤΕΣ, καμία πρωτοβουλία δεν παίρνεται, καμία ανοιχτή συζήτηση ή ενημέρωση δεν γίνεται!! Και το μόνο που μας ανακοινώνουν είναι τα… χρονοδιαγράμματά τους για την «ενότητα» στο λεκανοπέδιο,ή θέσεις στα προγράμματα αγροτουρισμού!! Γιατί δεν γίνεται τίποτα στην κατεύθυνση του αγώνα ενώ τον εξαγγέλουν;


Είναι φανερό πλέον πως η αποδοχή, από μεριάς των παρατάξεων και των σωματείων, της λογικής του ανταγωνισμού, της ανάπτυξης και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, μοιραία οδηγεί στην «υπεύθυνη στάση»,στο διάλογο των «κοινωνικών εταίρων». Αυτή η λογική όμως είναι αναποτελεσματική. Οδηγεί σε προσπάθειες παζαρέματος και άμβλυνσης των επιπτώσεων των αντεργατικών μέτρων, σε έκπτωση των στόχων ,σε γραφειοκρατική διαχείριση των αγώνων και κομματικές περιχαρακώσεις, σε νομικές ντρίπλες ,κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού και ΠΑΝΤΑ, με μαθηματική ακρίβεια, στην ΗΤΤΑ.


Το ερώτημα μπαίνει αβίαστα και γυρεύει επιτακτικά απάντηση: Τι πρέπει να γίνει για να ανατραπεί η αντεργατική επίθεση; Τι πρέπει να γίνει για να νικήσουν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων; Για να νικήσουν οι αγώνες;


Εφ’ όσον όλοι διακηρρύσσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα, ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ… H «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» παίρνει από σήμερα κιόλας την πρωτοβουλία και καλεί σε ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία και τις παρατάξεις μα πρώτα απ’ όλα τους εργαζόμενους!!


·Σε Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς. Προτείνουμε: ·τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα ανά AHΣ - Ορυχείο και ·το Συντονισμό με άλλες Επιτροπές Αγώνα και με πρωτοβάθμια σωματεία (που κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση) στο χώρο της Ενέργειας και σε άλλους κλάδους και επιχειρήσεις.


Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί η ενότητα των εργαζομένων για την ανάπτυξη νικηφόρων αγώνων ,σε αντιπαράθεση με την ψεύτικη ενότητα κορυφών που θέλουν οι γραφειοκράτες. Ο μόνος δρόμος για τη νίκη είναι η υπέρβαση του σημερινού συνδικαλιστικού κινήματος, η ανάπτυξη ενός Νέου Ανεξάρτητου Ταξικού Κινήματος που θα ενοποιήσει σε ενιαία κατεύθυνση και δράση τις υπαρκτές αλλά διάσπαρτες δυνάμεις του νέου εργατικού κινήματος της εποχής μας, μέσα από διαδικασίες εργατικής δημοκρατίας (ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις, ανακλητότητα κ.λ.π.)


-Τα δικαιώματα και οι ανάγκες των εργαζομένων πάνω από τα συμφέροντα του κεφαλαίου,τους νόμους του κέρδους, της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας ,των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, της ΕΕ και της «ισχυρής Ελλάδας».


-Ο αγώνας στα χέρια των εργατών κι όχι στα συμφέροντα του κεφαλαίου και των γραφειοκρατών


-Στηριζόμαστε στην πίστη του συλλογικού αγώνα και διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν, στο μισθό ,στην ασφάλιση ,στη σύνταξη ,στον ελεύθερο χρόνο και στον πολιτισμό. Λέμε ·ΟΧΙ στα νέα μέτρα ·ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις, ΟΧΙ στην απελευθέρωση της Ενέργειας


●ΟΧΙ στη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις ●Λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους


Διεκδικούμε


●Μαζικές προσλήψεις


·Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας στις 35 με προοπτική τις 30 ώρες εβδομαδιαία, με παράλληλη αύξηση των αποδοχών


●Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης


·Κατώτατος μισθός τα 1200ευρώ.


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 18/7/05

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου