Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

Η κυβέρνηση με συμμάχους την Ε.Ε και την εργοδοσία συνεχίζει να εντείνει την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.


1ον Ο κρατικός προϋπολογισμός μεταφέρει πόρους απ’ τις τσέπες των εργαζομένων στις τσέπες των εργοδοτών. 9,6% περισσότερους φόρους θα πληρώσουν του χρόνου οι εργαζόμενοι έναντι μόνο 3,8% τωνβιομηχάνων. 1 δις ΕΥΡΩ θα περάσει απ’ το εισόδημα των εργαζομένων στα κέρδη του κεφαλαίου.


2ον Αυξάνεται η ψαλίδα των ελληνικών μισθών και του μέσου όρου των ευρωπαϊκών παρά την δέσμευση της κυβέρνησης για σύγκλιση με το μέσο όρο της Ε.Ε. 2% έως 3% θα κυμανθούν οι αυξήσεις των μισθωτών όταν όλα τα είδη πρώτης ανάγκης παίρνουν την ανηφόρα.


3ον Το σχέδιο νόμο για τις ΔΕΚΟ, ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις προς τα κάτω, καταργεί τις προστατευτικές διατάξεις για τις απολύσεις, καταργεί την μονιμότητα των νεοεισερχόμενων και μέσα απ’ το άρθρο 14 η κυβέρνηση μπορεί να παρεμβαίνει με νόμο στις συλλογικές συμβάσεις και να κατεβάζει ακόμα και τους μισθούς αν η επιχείρηση δεν έχει επαρκή κέρδη. Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα και ο Σ.Ε.Β. διαφωνεί με αυτή τη διάταξη, φοβούμενος την διατάραξη της «εργασιακής ειρήνης.


Η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 24ώρη γενική απεργία στις 14/12 και οι ΔΕΚΟ 48ωρη στις 14 και 15 Δεκεμβρίου. Αντί όμως να μείνουν στους χώρους εργασίας για να στηρίξουν την απεργία με ενημερώσεις, περιφρουρήσεις και συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, αποφάσισαν να συναντηθούν όλοι στην Αθήνα για ένα πανελλαδικό συλλαλητήριο. Θεωρούμε ότι ένα μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα είναι σημαντικό αλλά αφήνει την απεργία στην τύχη της.


Το σωματείο ενέργειας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αποφάσισε να δώσει όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Ανάλογα με τις δυνάμεις μας που είναι αλήθεια ότι δεν αρκούν να καλύψουν όλους τους εργασιακούς χώρους θα ενημερώσουμε τους εργαζομένους και θα προχωρήσουμε σε δυναμικές μορφές κινητοποίησης προβάλλοντας ταυτόχρονα και τις θέσεις του σωματείου που είναι προωθημένες σε σχέση μ’ αυτές της ΓΣΣΕ οι οποίες είναι μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων που είναι μισθολογικά οι τελευταίοι στην Ε.Ε των 15.


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:


- Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΚΟ- Ισότιμες εργασιακές σχέσεις για όλους τους συναδέλφους και εξομοίωση τους προς τα πάνω


- Μαζικές προσλήψεις στη ΔΕΗ που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες


- Σταδιακή κατάργηση των εργολαβιών και μονιμοποίηση των εργαζομένων- Μονιμοποίηση των εργαζομένων στο δουλεμπόριο


- Ίση αμοιβή για ίση δουλεία- Ίδια δικαιώματα στους μόνιμους και έκτακτους- Κατώτερος μισθός τα 1300 €


- Πλήρη υγειονομική και ασφαλιστική κάλυψη σε εργαζομένους και ανέργους


- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των διακρίσεων των εργαζομένους σε προ και μετά 83, προ και μετά 93, προ και μετά 2005 κλπ.


Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι


Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Αν σήμερα σκεφθούμε να μην χάσουμε ένα μεροκάματο, αύριο μπορεί να χάσουμε την δουλειά μας.


Γνωρίζουμε την αναξιοπιστία του <<δομημένου>> συνδικαλιστικού κινήματος γι αυτό πρέπει να δυναμώσουμε τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος και να πάρουν την υπόθεση των αγώνων στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΙΚΑΓΟ


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 12/12/2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου